China va scoate 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat

China va scoate 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat


China va scoate la licitatie o cantitate de 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat, in incercarea de a tine sub control preturile care au explodat dupa ce epidemia de pesta porcina africana a dus la sacrificarea a circa o treime din efectivele de porci, transmite CNN.

Carnea de porc congelata va fi scoasa la licitatie in data de 19 septembrie de catre China Merchandise Reserve Management Center, o companie de stat care gestioneaza rezervele de carne de porc ale Chinei. Carnea de porc este importata din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Franta si Chile.

 

Companiile interesate sa participe la licitatia online trebuie sa se inscrie in avans si sa fie verificate de Ministerul chinez al Comertului. Fiecare companie care participa la licitatie va putea cumpara pana la 300 de tone de carne de porc.

 

China Merchandise Reserve Management Center stocheaza si gestioneaza rezervele de resurse considerate de importanta strategica. Potrivit analistilor, rezerva de stat a Chinei ar contine aproximativ un milion de tone de carne de porc congelata.

 

Piata carnii de porc din China, cea mai mare din lume, a fost devastata de epidemia de pesta porcina africana. In ultimele 12 luni China a pierdut peste 100 milioane de porci, fie din cauza epidemiei de pesta porcina africana fie pentru ca fermierii nu vor sa isi refaca efectivele de porci dupa decesul animalelor. Scaderea efectivelor a condus la o crestere de aproximativ 50% a preturilor la carnea de porc. Acesta este un produs de baza in alimentatia chinezilor iar decizia de a majora oferta vine inaintea sarbatorilor prilejuite de aniversarea a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, la inceputul lunii octombrie.

 

Utilizarea rezervelor de stat nu este singura modalitate prin care China incearca sa raspunda la criza carnii de porc. Autoritatile au acordat pana acum subventii in valoare de aproximativ 3,2 miliarde yuani (452 milioane dolari) familiilor cu venituri reduse care nu isi pot permite sa cumpere carne de porc la preturile actuale.Poti fi interesat si de