China va importa cantitati record de carne in 2020

China va importa cantitati record de carne in 2020


Importurile de carne ale Chinei urmeaza sa atinga in acest an cel mai ridicat nivel din istorie.

Asta in conditiile in care cel mai mare consumator mondial de carne de porc isi va majora achizitiile de peste hotare pentru a face fata cererii, dupa ce pesta porcina africana a decimat efectivele interne de porcine, transmite Bloomberg.

 

Wang Bin, director de departament in Ministerul chinez al Comertului, a declarat zilele trecute, la o conferinta organizata la targul international de la Shanghai, ca importurile de carne ar putea depasi maximul istoric de 9,5 milioane de tone in 2020. Wang Bin a mai spus ca China va fi in acest an un motor important in comertul mondial cu carne.

 

Datele oficiale arata ca, in primele zece luni ale anului, China a importat 8,2 milioane de tone de carne, in crestere cu 69% in ritm anual. In plus, China a inceput sa importe carne din mai multe tari, atat tari din Europa, cel mai mare furnizor al sau, cat si din SUA si America Latina, a adaugat Wang Bin.

 

Oficialul a estimat ca in 2021 importurile de carne de porc ale Chinei ar putea ajunge la trei milioane de tone, in timp ce importurile de carne de vita si oaie ar putea ajunge la aproximativ doua milioane de tone.

 

Oferta interna de carne de porc a Chinei ar putea sa revina la un nivel normal in a doua jumatate a anului urmator, pe masura ce fermele isi refac efectivele. De asemenea, consumul de carne de porc al Chinei ar putea creste semnificativ anul viitor, dupa ce anul acesta preturile mari au afectat cererea, este de parere Wang Bin.

 Poti fi interesat si de