China cumpara carne de porc de la Danish Crown cu 100 mil. de dolari

China cumpara carne de porc de la Danish Crown cu 100 mil. de dolari


Conglomeratul chinez de stat COFCO a anuntat ca va plati 100 de milioane de dolari pentru a achizitiona in 2020 carne de porc de la compania europeana Danish Crown, dupa ce epidemia de pesta porcina africana a devastat efectivele de porci din statul asiatic, transmite Reuters.

Cele doua companii au semnat un acord preliminar privind achizitiile, in marja Expozitiei Internationale dedicata exporturilor chineze, care are loc la Shanghai.

 

Acordul va ajuta COFCO sa diversifice originile importurilor sale si varietatea produselor, facand achizitiile mai sustenabile.

 

Lars Albertsen, director de vanzari la Danish Crown, a precizat ca inca nu s-a stabilit cantitatea care va fi livrata dar "este una dintre cele mai mari tranzactii realizate de companiei de mult, mult timp". Acordul ar putea fi extins, tinand cont de necesarul imens de carne de porc de care are nevoie China, a precizat Lars Albertsen.

 

Danish Crown, cel mai mare exportator european de carne de porc, a incheiat cateva acorduri cu COFCO anul acesta, devenind furnizor preferat, a adaugat Albertsen.

 

Acesta a explicat ca a crescut cererea in Asia de Sud-Est, unde s-a extins rapid pesta porcina africana, iar productia in Europa este in scadere, dupa focarele din ultimele luni.

 

De asemenea, miercuri China a anuntat ca si-a redeschis piata pentru importurile de carne de porc si de vita din Canada.

 Poti fi interesat si de