Caroli Foods Group a obtinut certificarea “fara gluten” pentru produsele Sissi

Caroli Foods Group a obtinut certificarea “fara gluten” pentru produsele Sissi


Fabrica de produse din carne de la Pitesti a Caroli Foods Group a obtinut certificarea „fara gluten”, ca urmare a preocuparii continue de a se adresa unor categorii variate de consumatori, ca cei cu boala celiaca sau sensibilitate non-celiaca la gluten.

Astfel, primele produse care beneficiaza de modificarea retetei si de introducerea pe eticheta a numarului de licenta “Gluten Free” – Fara gluten sunt oferite sub brandul Sissi – sunca, jambon sau muschi file, toate in format feliat si greutate fixa. Consumatorii le pot sesiza usor la raft cu ajutorul simbolului oficial al spicului taiat (The Crossed Grain Symbol) de pe fata ambalajului si a codului certificarii fiecarui produs.

 

Certificarea a fost acordata de SGS Romania si Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG), organizatie care reprezinta pacientii cu boala celiaca la nivel national, acreditata de Asociatia Societatilor Europene de Celiachie (AOECS) si licentiata in Romania pentru marca inregistrata a Spicului Taiat (The Crossed Grain Symbol).

 

“Aceasta certificare ne permite sa continuam sa raspundem nevoilor dietetice speciale ale consumatorilor, precum si cele ale persoanelor afectate de boala celiaca sau de sensibilitate non-celiaca la gluten. Astfel, ne propunem sa le usuram deciziile in privinta produselor fabricate in Romania pe care le consuma si mai multa diversitate in ceea ce priveste optiunile de achizitii. Brandul Sissi, creat din apreciere pentru categorii variate de consumatori, isi propune sa raspunda unor nevoi si preocupari contemporane. Astfel, pentru produsele Sissi a fost eliminat glutenul din lista de ingrediente, dar s-au pastrat gustul si textura consacrate”, a declarat Roxana Manolescu, CEO Caroli Foods Group.

 

“Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) este bucuroasa ca o noua companie, Caroli Foods Group, s-a asociat eforturilor noastre de face o viata mai buna celor cu boala celiaca sau cu sensibilitate non-celiaca la gluten. Este foarte greu pentru acesti pacienti sa aleaga produsele sigure pentru ei, deoarece sunt putini producatori in Romania care isi asuma conformarea la masurile stricte de siguranta alimentara pe care le implica certificarea Crossed Grain. Brandul Sissi le ofera acum produse sigure fara gluten, produse care au vizibila, pe fata ambalajului. sigla Crossed Grain, indicatia unui produs sigur pentru celiaci”, a declarat Angela Monica Stanescu, presedinte al Consiliului Director ARIG.

 

De altfel, brandul Sissi a participat ca partener, in data de 14 mai, la “Happy Gluten Free Fest”, cel mai mare eveniment de comunitate dedicat persoanelor cu boala celiaca sau sensibilitate non-celiaca la gluten, din Romania, organizat de ARIG, unde si-a prezentat produsele cu marca inregistrata a Spicului Taiat.

 

Despre Caroli Foods Group

Caroli Foods Group este liderul local in domeniul produselor din carne ambalate din Romania si unul dintre cei mai de succes producatori de produse din carne din Europa de Sud-Est. Compania a fost infiintata in 1994 si ofera in prezent un portofoliu extins de peste 200 de produse prin intermediul a cinci marci: Caroli, Sissi, Campofrio, Maestro si Primo. Compania are o fabrica in Pitesti si dispune de importante facilitati logistice in toata tara, o flota considerabila si o retea extinsa de distributie.

 

Brandul Sissi, creat din apreciere pentru consumatori, isi propune sa raspunda unor nevoi contemporane prin produsele sale, consacrate de gustul delicios si textura delicata. Sissi contine gama de sunca cu o textura foarte fina, sub aceasta marca fiind dezvoltate sortimente variate fiert-afumate si crud-uscate la vrac, in vid si feliat, din carne de porc, pui sau curcan. Produsele din portofoliul Sissi contin carne selectionata cu grija, iar in cazul suncii atat de apreciate, procentul de grasime este de doar 1,5% grasime. De-a lungul anilor, Sissi a construit o platforma de apreciere destinata tuturor consumatorilor, axata pe nutritie, produse de inalta calitate si un stil de viata echilibrat.



Poti fi interesat si de