Carnea de porc s-a scumpit cu 2,3% intr-o singura luna
Joi, 12 Decembrie 2019

Joi, 12 Decembrie 2019
Pretul oualor a crescut in octombrie cu 1,83%, cel al preparatelor din carne cu 1,17%, iar fasolele boabe si alte leguminoase s-au scumpit cu 1,68%.
De altfel, aproape toate preturile la alimente au crescut in noiembrie, singurele scaderi usoare fiind inregistrate, exceptand citricele, la categoriile “legume si conserve de legume”, cu 0,4%, ''alte legume si conserve de legume” - 0,47% si “fructe si conserve din fructe” - 0,08%.
Desi raportat la luna octombrie cartofii s-au scumpit in noiembrie doar cu 0,74%, fata de sfarsitul anului trecut (decembrie 2018) pretul acestora a urcat cu 20,68%. Cresteri foarte mari de preturi fata de sfarsitul lui 2018 s-au inregistrat si la categoriile “citrice si alte fructe meridionale” - cu 18,96%, “fructe si conserve din fructe” - cu 15,93%, fructe proaspete - cu 14,63%, carne de porc - 8,24%, preparate din carne - 5,83%, faina - 5,18%, conserve din carne - 4,52%.
Pe ansamblu, in noiembrie, alimentele s-au scumpit cu 4,2% fata de decembrie 2018 si cu 0,43% comparativ cu luna precedenta.
Rata anuala a inflatiei a urcat la 3,8% in luna noiembrie a acestui an, de la 3,4% in octombrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 4,9%, cele nealimentare cu 2,83%, iar pretul serviciilor a inregistrat un avans de 4,19%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).
"Ne împuşcăm singuri în picior", spune fermierul Cedric Benoist, secretar general adj...
Egiptul este unul dintre cei mai mari importatori mondiali de grâu. În medie, organis...
Pentru 2026, este anticipată o scădere de 6,1% a importurilor de carne de vită față de anul prece...