Carmangeria Ozana – castigatoarea primei editii Top Chef MACELAR
Miercuri, 11 Mai 2022
Miercuri, 11 Mai 2022
Cei sase macelari ai Carmangeriei Ozana au fost si primii care s-au inscris in concurs. Echipa condusa de Ionut Anghel, unul dintre proprietarii afacerii, a reusit sa obtina cel mai mare punctaj din partea membrilor juriului.
Dupa o jurizare grea, locul al doilea le-a revenit specialistilor din cadrul echipei Auchan, iar echipa de macelari ai companiei Sergiana s-a clasat pe locul al treilea.
Premiul special al juriului a mers catre Cathedral Distribution, singura echipa formata din doar trei membri. Acestia au impresionat prin modul in care s-au coordonat pentru a prezenta piese potrivite pentru ar putea fi comercializate intr-un cadru de vanzare cu amanuntul. La prima editie a concursului au mai concurat echipe de macelari din partea Smithfield si Carrefour Romania, ce au demonstrat abilitati de munca in echipa, cat si dorinta de a pune in valoare produsele locale romanesti.
Echipa de pe primul loc a primit un premiu in valoare de 3.000 de euro, echipa de pe locul al doilea a fost recompensata cu suma de 2.000 de euro, iar clasarea pe pozitia a treia a venit cu un castig de 1.500 de euro. In plus, toate echipele castigatoare au primit diplome de participare si premii in produse de la partenerii evenimentului.
Pe durata a trei ore si un sfert, fiecare echipa concurenta a avut la dispozitie o jumatate de carcasa de vita, o jumatate de carcasa de porc, un miel intreg si cinci carcase de pui, pe care le-au transformat in produse cu valoare adaugata. Echipele participante si-au putut asigura propriile condimente, marinade si garnituri pentru a finisa produsele concepute sa inspire si sa depaseasca limitele.
Juriul, format din arbitri independenti, selectati de catre organizatori dintre cei mai importanti specialisti din industria de specialitate, a punctat fiecare echipa in functie de tehnica si abilitati, manopera, inovatie de produs, finisaj general si prezentare.
Organizarea primei editii a competitiei Top Chef MACELAR a putut fi posibila cu sprijinul partenerilor RIA DO Trading, Optimeat, Smithfield, Horeco, Agricola, Boby Custom Knives, Asociatia AgroFood, Karpaten Meat, Diversey, Pro Formula, INDUSTRIA CARNII.RO, EuroMeatNews.com.
Cu o experienta de peste 15 ani in promovarea sectorului de carne si preparate din carne din Romania, specialistii CARNEXPO Grill continua sa lanseze noi provocari industriei carnii alaturi de care isi propune sa pregateasca noile generatii de specialisti pentru a asigura viitorul sectorului de carne romanesc.
Cu o suprafata de expunere de 1 500 mp, peste 150 de companii din aproximativ 20 de tari si un pr...
Evenimentul are ca scop pe de-o parte evaluarea generala a calitatii produselor provenite din mar...
Evenimentul, care a avut loc la inceputul lunii septembrie la restaurantul Vlees & Co Steak d...