CARNEXPO Grill – cel mai important eveniment gastronomic al anului 2021
Marti, 25 Mai 2021
Marti, 25 Mai 2021
Chefii vor arata diferite tehnici de gatire a carnii romanesti, folosindu-se de grill-uri moderne, afumatoare, cuptoare si plite. Invitatii vor avea de unde alege, in functie de tipul de carne preferat: pasare, porc, vita, oaie, peste si ca noutate – carne de bizon.
Va fi o editie de exceptie, cu multe suprize pentru participanti, prin prisma parteneriatelor incheiate de CARNEXPO Grill cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), Asociatia Bucatarilor Italieni, Institutul Culinar Disciples Escoffier, organizatorii Festivalului D`ale Porcului (care vor face demonstratii live de preparare a carnii de porc) si reprezentantii Fratia Ceaunelor. Un moment important de la CARNEXPO Grill va fi si cina festiva oferita de Solina, partener al evenimentului si furnizorul principal de condimente si ingrediente alimentare.
Pentru editia din acest an, promotorii CARNEXPO Grill si-au unit fortele cu specialistii din domeniul HoReCa pentru a lansa strategii menite sa dezvolte gastronomia romaneasca si pentru a sprijini echipele nationale de seniori si juniori ale Romaniei. In cadrul CARNEXPO Grill 2021, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) va pune la dispozitie toate cunostintele sale pentru realizarea si promovarea produselor romanesti.
“Sunt ingrijorat de situatia din HoReCa, asa ca ne bucuram ca un eveniment cum este CARNEXPO Grill a angrenat lucratori din HoReCa, sprijinind astfel industria sa depaseasca acest impas. Tot mai multi colegi din breasla colaboreaza cu producatorii locali, ceea ce e imbucurator, pentru ca avem produse locale foarte bune - carnea, legumele, clientii sunt mai exigenti si sunt interesati mai mult de calitate si nu de pret. Foarte importanti sunt furnizorii nostri, care ne livreaza produse de calitate – carne, legume, condimente, produse inovatoare. Avem tot ce ne trebuie sa cream lucruri frumoase si gustoase”, a spus Stefan Bercea, presedintele ANBCT.
Despre CARNEXPO Grill
Este un eveniment unic in Romania pentru promovarea produselor locale care marcheaza deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ, care doreste sa elimine barierele formale din jurul conferintelor standard si sa reuneasca specialistii din industria agroalimentara, HoReCa si retail intr-o locatie distinsa. Aici, parteneriatele se pot lega foarte usor la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.
Personalitati marcante din sectorul agroalimentar, specialisti si furnizori vor participa la CARNEXPO Grill in calitate de speakeri si vor pune la dispozitia participantilor experienta si know-how-ul lor pentru a dezvolta piata autohtona. Furnizorii de tehnologie au un loc aparte in aceasta noua editie, acestia avand posibilitatea sa-si expuna echipamentele si sa realizeze demonstratii in cadrul conceptului TECH DAY - o zi dedicata tehnologiei.
CARNEXPO Grill are loc in perioada 10-11 iunie 2021, la Theodora Golf Club din Alba Iulia.
Rezerva-ti locul la eveniment: office@carnexpogrill.ro
Ana Maria Mihai - 0734 333 588 / anamaria.mihai@industriacarnii.ro
Flavius Marin - 0734 333 589 / flavius.marin@industriacarnii.ro
'Asteptam cu drag toti vizitatorii cu un program bogat, bunatati culinare, muzica populara, targ ...
Organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, INDAGRA & INDAGRA FOOD ...
Dupa conferinta de presa in care s-au expus planurile echipei, cei 12 macelari au facut o demonst...