Bucharest Food Expo & CARNEXPO, punctul de intalnire al jucatorilor din industria alimentara
Luni, 10 Octombrie 2022
Luni, 10 Octombrie 2022
Bucharest Food Expo & CARNEXPO a fost punctul de intalnire al inovatiilor, tendintelor si tehnologiei de ultima generatie, un cumul valoros de informatii specializate pentru toti cei care activeaza in industria alimentara, incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, condimente, carne si preparate din carne, produse lactate, produse de panificatie si cofetarie, bauturi, echipamente si utilaje.
Zeci de companii si-au prezentat produsele sau au lansat unele noi, iar in cadrul intalnirilor de afaceri au avut ocazia sa stabileasca noi parteneriate cu furnizori de echipamente si utilaje de ultima generatie, alaturi de care sa isi dezvolte business-urile.
***
In cadrul complexului Romaero, evenimentul a debutat cu conferinta Viitorul produselor locale romanesti in contextul actual de piata, ce a reunit intr-un mediu dinamic reprezentanti de marca din Ministerul Agriculturii, Mediului, lideri de opinie din sectorul de carne, presedinti ai asociatiilor patronale, oameni de afaceri, diplomati si jurnalisti din tara si strainatate.
Pe lista speakerilor s-au aflat:
- Florin Dan SCARLAT - Consilier de stat in Guvernul Romaniei
- Aurel SIMION – Secretar de Stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
- Tánczos BARNA - Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor
- Horia Miron CONSTANTINESCU - Presedinte ANPC
- Ioan Oleleu – Vicepresedinte ANSVSA
- Daniel CONSTANTIN - fost ministru al Agriculturii
- Radu TIMIS - Presedinte Asociatia Romana a Carnii
- Dragos FRUMOSU - Presedinte Sindalimenta
- Aurel POPESCU - Presedinte Rompan
- Marian CUZDRIOREANU - Presedinte Ro Fish
- George BADESCU - Director Executiv AMRCR
- Stefan Bercea – Presedinte ANBCT
- Stefan Oprea – Presedinte Escoffier Romania
- Cristian Darmanescu - CEO Bistromar La Timona
- Aurel DAMIAN - Vicepresedinte Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania
- George SCARLAT - Vicepresedinte Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania
Bucharest Food Expo & CARNEXPO Forum s-a concentrat pe subiecte ce tin de dezvoltarea industriei alimentare in Romania, cat si despre noile tendinte de piata precum proteinele alternative, inteligenta artificiala in practicile alimentare, transparenta, trasabilitate si green energy.
***
Bucharest Food Expo & CARNEXPO 2022 a fost scena principala a produselor alimentare romanesti, un hub central pentru a promova cele mai recente tendinte si inovatii din sector.
Evenimentul a fost organizat pe o suprafata de 8.000 de metri patrati, cu peste 80 de standuri expozitionale in interiorul halei A, dar si pe platforma exterioara, unde cele mai bune produse romanesti si internationale au putut fi degustate in zona special amenajata food truck-urilor.
Ca partener al evenimentului, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut stand de prezentare, unde si-au expus produsele numerosi producatori locali din diferite zone ale tarii, pentru a promova produsele traditionale romanesti.
Ministrul Petre Daea a vizitat toate standurile din cadrul expozitiei si i-a felicitat pe toti reprezentantii companiilor prezente pentru eforturile pe care le fac pentru dezvoltarea industriei alimentare din Romania.
Marile lanturi de retail modern sunt tot mai deschise catre colaborari cu producatorii romani, imbratiseaza ideea de a avea pe rafturi produsele lor, exprimand in cadrul expozitiei Bucharest Food Expo & CARNEXPO un semnal important de sustinere pentru acestia. Astfel de parteneriate aduc beneficii economiei si agriculturii romanesti, ce nu va mai depinde de importuri, aspect cu atat mai important in aceasta perioada mai dificila. Companiile Selgros si Auchan au participat in calitate de parteneri si expozanti cu standuri reprezentative in care s-a pus accentul pe importanta promovarii produselor locale romanesti.
Pe intreaga perioada de desfasurare a expozitiei au fost organizate conferinte, show-uri culinare si masterclass-uri de catre doi parteneri importanti ai evenimentului, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism si Institutul Escoffier, care in permanenta dezvolta si pun in valoare produsele romanesti prin diferite tehnici culinare.
In plus, toti cei interesati au avut pobilitatea sa discute cu furnizorii belgieni de carne, in cadrul Belgian Meat Networking Day & Evening Cocktail, eveniment organizat de Belgian Meat Office, in a doua zi a expozitiei.
***
Pe langa promovarea produselor si stabilirea de noi relatii de afaceri, organizatorii le-au oferit participantilor posibilitatea sa interactioneze cu reprezentanti ai autoritatilor, pentru a afla care sunt intentiile acestora in domeniul in care activeaza, dar si cu specialisti pentru a primi consultanta de specialitate.
Bucharest Food Expo & CARNEXPO le multumeste pentru participare tuturor vizitatorilor specialisti din zona de industrie alimentara, distributie, retail sau HoReCa care au fost interesati sa descopere cele mai recente inovatii si tendinte din piata si va invita la o noua editie a expozitiei ce va fi organizata in anul 2023.
Cu o suprafata de expunere de 1 500 mp, peste 150 de companii din aproximativ 20 de tari si un pr...
Evenimentul are ca scop pe de-o parte evaluarea generala a calitatii produselor provenite din mar...
Evenimentul, care a avut loc la inceputul lunii septembrie la restaurantul Vlees & Co Steak d...