Brazilienii stiu sa sarbatoreasca grill-ul in stil mare
Vineri, 08 Mai 2020

Vineri, 08 Mai 2020
"Producatorii aduc cu aceasta ocazie cele mai bune piese pentru a le pune pe gratar. Apoi, cei mai renumiti maestri bucatari, specialisti intr-ale grill-ului din Brazilia si din lumea intreaga precum Jimmy Ogro, Netão, Paula Labaki, BBQ Ramalho si argentinianul Pablo de la El Magno Cocina fac un adevarat spectacol", relateaza Eugen Capra, organizatorul CARNEXPO Grill, care a luat parte la acest eveniment.
Un mix de folk si blugrass, de pop si rock si chiar samba fac ca cele cateva mii de persoane sa nu stea o clipa locului. Evenimentul se desfasoara intr-un spatiu acoperit, cu locuri pentru mese, bar, dar si locuri de joaca pentru copii.
Fascinati de diversitatea culinara
Si pentru ca atunci cand mergi intr-o tara straina se recomanda sa mananci ca un localnic, am intrat si in restaurantele lor traditionale. Gastronomia lor este un amalgam de mosteniri culinare venite din partea indienilor, a cuceritorilor portughezi si a sclavilor africani. Meniurile sunt pline de preparate savuroase. In Brazilia, numai carnea de vita are in jur de 50 de feluri de preparare.
De fapt, brazilienii sunt mari consumatori de carne. Porcul, vita, puiul si pestele sunt consumate constant. In categoria pestelui, codul uscat si sarat (bacalhau) este servit in mod traditional.
Sao Paolo si Rio de Janeiro sunt renumite pentru diversitatea culinara, insa felul principal indragit de toata lumea ramane o mancare pe baza de fasole neagra si carne. In materie de legume, preferat este maniocul, in locul cartofului.
O analiza completa a pietei carnii din Brazilia poti citi in cea mai noua editie a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Pentru 2026, este anticipată o scădere de 6,1% a importurilor de carne de vită față de anul prece...
Deși s-a discutat despre o posibilă prelungire, ghidul confirmă în mod definitiv că termene...
"Piaţa agricolă internaţională se află într-o perioadă complexă, deoarece preţurile la cafe...