Brazilienii stiu sa sarbatoreasca grill-ul in stil mare

Brazilienii stiu sa sarbatoreasca grill-ul in stil mare


Mii de oameni se aduna an de an la Sao Paulo pentru a sarbatori cum se cuvine produsele pentru grill. Noutatile din industrie acolo se afla. La invitatia organizatorilor celui mai mare festival dedicat gratarului din Brazilia, si colegii nostri de la EuroMeatNews.com au participat la eveniment.

"Producatorii aduc cu aceasta ocazie cele mai bune piese pentru a le pune pe gratar. Apoi, cei mai renumiti maestri bucatari, specialisti intr-ale grill-ului din Brazilia si din lumea intreaga precum Jimmy Ogro, Netão, Paula Labaki, BBQ Ramalho si argentinianul Pablo de la El Magno Cocina fac un adevarat spectacol", relateaza Eugen Capra, organizatorul CARNEXPO Grill, care a luat parte la acest eveniment.

 grillshow3

Un mix de folk si blugrass, de pop si rock si chiar samba fac ca cele cateva mii de persoane sa nu stea o clipa locului. Evenimentul se desfasoara intr-un spatiu acoperit, cu locuri pentru mese, bar, dar si locuri de joaca pentru copii.

 grillshow5

Fascinati de diversitatea culinara

Si pentru ca atunci cand mergi intr-o tara straina se recomanda sa mananci ca un localnic, am intrat si in restaurantele lor traditionale. Gastronomia lor este un amalgam de mosteniri culinare venite din partea indienilor, a cuceritorilor portughezi si a sclavilor africani. Meniurile sunt pline de preparate savuroase. In Brazilia, numai carnea de vita are in jur de 50 de feluri de preparare.

 restaurant3

De fapt, brazilienii sunt mari consumatori de carne. Porcul, vita, puiul si pestele sunt consumate constant. In categoria pestelui, codul uscat si sarat (bacalhau) este servit in mod traditional.

 restaurant1

Sao Paolo si Rio de Janeiro sunt renumite pentru diversitatea culinara, insa felul principal indragit de toata lumea ramane o mancare pe baza de fasole neagra si carne. In materie de legume, preferat este maniocul, in locul cartofului.

O analiza completa a pietei carnii din Brazilia poti citi in cea mai noua editie a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

20200313_180211



Poti fi interesat si de