Brazilia a exportat cantitati record de carne de porc in primul trimestru

Brazilia a exportat cantitati record de carne de porc in primul trimestru


Datele statistice din Brazilia arata ca tara se indreapta catre un an record in ceea ce priveste exporturile de carne de porc, intrucat livrarile catre Asia cresc in fiecare luna.

In primul trimestru al anului, exporturile de carne de porc brazilian au ajuns la 224.600 de tone, in crestere cu 27% fata de volumul raportat in primele trei luni ale anului 2019. Este, de asemenea, cel mai inalt nivel al exporturilor din primul trimestru pe care Brazilia il inregistreaza, scrie EuroMeatNews.com.

 

"Cele mai recente cifre din martie arata ca exporturile au crescut cu 29% fata de aceeasi luna din 2019, totalizand 77.400 de tone. Volumele din ianuarie si februarie au crescut cu 35%, respectiv cu 19%, in raport cu anul trecut. O crestere de aproape trei ori a exporturilor catre China in primul trimestru (+63.700 tone) a determinat cresterea generala. Aceasta situatie vine dupa un an de crestere accentuata a transferurilor catre China, pe fondul lipsei de proteine ??din cauza pestei porcine africane", a comentat Hannah Clarke, analist AHBD.

 

Expedierile catre Hong Kong, Japonia si Vietnam au fost de asemenea mai mari pe parcursul anului, desi intr-un ritm mai lent comparativ cu cele catre China.

 

Potrivit Asociatiei braziliene de proteine ??animale (ABPA), exporturile de carne de porc din tara nu au fost prea mult afectate de focarul de COVID-19 pana in prezent. Cercetarile de la Rabobank confirma acest lucru, deoarece productia si comertul alimentar brazilian au continuat in urma decretului guvernului potrivit caruia munca in sectorul alimentar este esentiala. Potrivit Rabobank, toate fabricile de prelucrare a carnii de porc din tara inca functioneaza, dar exista o ingrijorare cu privire la disponibilitatea cerealelor pentru producatori, daca transportul este afectat.

 

Singura preocupare cu privire la exporturile de carne de porc in China este legata de refuzul Chinei de a permite accesului oricarui alt procesator brazilian pana la sfarsitul crizei COVID-19. Intre timp, autoritatile chineze au aprobat mai multe unitati spaniole pentru exportul de carne de porc.Poti fi interesat si de