Biosecuritatea Ecologica Integrata cu tehnologia luminii UV-C, tot mai importanta pentru industria carnii

Biosecuritatea Ecologica Integrata cu tehnologia luminii UV-C, tot mai importanta pentru industria carnii


In timpul procesarii, carnea si produsele din carne sunt expuse riscului de contaminare microbiologica, ceea ce duce la deteriorarea alimentelor si la probleme de siguranta.

Abordarile traditionale, cum sunt protocoalele standard de curatenie si dezinfectia cu substante chimice, vizeaza doar anumite zone din spatiul de procesare, in timp ce restul zonelor nu sunt luate in considerare pentru decontaminare. La aceasta problematica se adauga presiunea consumatorilor moderni, care solicita din ce in ce mai mult alimente gustoase si sigure, produse intr-o maniera ecologica.

 

Pentru a raspunde nevoilor si cerintelor consumatorilor, dar si pentru a face fata provocarilor reprezentate de agentii patogeni, tot mai multe companii din industria carnii apeleaza la tehnologii moderne, care sa asigure decontaminarea completa a spatiilor de productie si procesare. O astfel de tehnologie este tehnologia luminii ultraviolete UV-C.

 

Ce este lumina ultravioleta UV-C si cum functioneaza?

Lumina ultravioleta UV-C este o componenta invizibila a radiatiei solare situata, ca lungime de unda, intre 100nm si 280nm. Lumina UV-C are efect biocid, eficienta maxima distructiva asupra microorganismelor obtinandu-se prin utilizarea luminii ultraviolete UV-C cu lungimea de unda de 253,7 nm, care deterioreaza acidul dezoxiribonucleic (ADN) al agen?ilor patogeni, impiedicand capacitatea lor de a se reproduce.

 

Cum este folosita lumina ultravioleta UV-C in industria carnii

Lumina ultravioleta UV-C este o tehnologie rapida, 100% ecologica, care reduce riscul contaminarii cu agenti patogeni in spatiile de productie si procesare carne, asigurand dezinfectia aerului, a suprafetelor generale, a echipamentelor (inclusiv a benzilor transportoare), a carnii si produselor din carne. Alte aplicatii de interes pentru industria carnii includ dezinfectia incaltamintei, dezinfectia containerelor si a spatiilor de depozitare, dezinfectia ambalajelor, dezinfectia mijloacelor de transport carne si produse din carne si dezinfectia vitrinelor frigorifice.

 

Folosita in sistem integrat, tehnologia luminii ultraviolete UV-C contribuie la prelungirea termenului de valabilitate a carnii si produselor din carne.

 

In Romania, compania BIOCOMP, lider de piata cu peste 30 de ani de expertiza, este singura care ofera dispozitive de dezinfectie UV-C profesionale, personalizate pe echipamente si spatii de lucru, asigurand Biosecuritatea Ecologica Integrata®. Sistemul de Biosecuritate Ecologica Integrata® cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C BIOCOMP este proiectat pentru a se adapta oricarui spatiu de procesare, asigurand dezinfectia aerului, a ambalajelor, a suprafetelor de contact, precum si a carnii si produselor din carne, pentru impiedicarea dezvoltarii agentilor patogeni dupa ambalare si extinderea perioadei de proaspat cu pana la 100%.



Poti fi interesat si de