Auchan va concedia aproape 1.500 de angajati

Auchan va concedia aproape 1.500 de angajati


Retailerul francez Auchan anunta ca va renunta la 1.475 de angajati din Franta, ca parte a unui plan de reorganizare. Compania transmite ca isi schimba strategia avand in vedere ca tot mai multi clienti prefera sa cumpere online si nu mai frecventeaza magazinele fizice.

“Hypermarketurile au tot mai putin succes, iar tendinta de migrare catre online era deja evidenta inainte de pandemia de coronavirus”, a declarat Jean-Denis Deweine, CEO Auchan Franta. Criza sanitara a accelerat evolutia catre mediul digital, iar lantul francez de hypermarketuri “s-a miscat probabil prea lent in dezvoltarea de noi modele”, a mai spus Deweine pentru RTL, scrie Retail Detail.

 

Auchan implementeaza proiectul “Renasterea pentru 2022”, care presupune disponibilizarea celor aproape 1.500 de angajati, dar si crearea a altor 377 de locuri de munca. Astfel, numarul de locuri de munca pierdute va fi de 1.088.

 

Este al doilea val de concedieri la Auchan, dupa ce in ianuarie compania a renuntat la peste 600 de angajati din birouri, iar anul trecut a inchis 21 de magazine.

 

Grupul francez si-a propus ca pana in 2022 sa isi dubleze vanzarile de alimente online si se concentreaza pe infiintarea a 300 de puncte de tip pick-up.Poti fi interesat si de