Auchan concediaza peste 500 de angajati

Auchan concediaza peste 500 de angajati


Retailerul Auchan a anuntat ca intentioneaza sa renunte la 517 angajati din Franta ca parte a eforturilor de reducere a costurilor, pentru a face fata schimbarii obiceiurilor de cumparaturi si concurentei din partea distribuitorilor online, cum ar fi Amazon, transmite Reuters.

Auchan Retail, divizia de retail a grupului Auchan, a explicat ca planul, care include un accent mai mare pe comertul electronic si produsele locale, implica o schema de plecari voluntare pentru angajati de la sediul central si de la serviciile de asistenta din Franta. Auchan are aproximativ 75.000 de angajati in Franta.

 

Auchan, ca si rivalul francez Carrefour, a avut de suferit in ultimii ani din cauza dependentei sale de formatul hipermarketurilor, intr-o perioada in care clientii aleg sa faca mai mult cumparaturi online si din apropierea casei.

 

Rivala Carrefour este deja in mijlocul unui plan pe cinci ani ce vizeaza reducerea costurilor si a numarului de locuri de munca, majorarea investitiilor in e-commerce, in ideea de a stimula profitul si veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

 

In august 2019, Auchan Retail a anuntat ca vrea sa ajunga la o marja a profitului operational de 6% pana in 2022 si pentru indeplinirea obiectivului va incerca sa faca economii suplimentare de 1,1 miliarde de euro.

 

Gigantul american Amazon a anuntat luna aceasta ca va crea peste 500 de locuri de munca prin deschiderea unui nou centru in Senlis, la nord de Paris, in mai 2020.

 

 Poti fi interesat si de