Auchan a preluat 235 de supermarketuri in Spania

Auchan a preluat 235 de supermarketuri in Spania


Alcampo, subsidiara spaniola a Auchan, a facut o achizitie majora in Spania: a cumparat 235 de supermarketuri si un depozit de la DIA.

Pe langa magazinele din regiunile Aragon, Asturias, Tara Bascilor, Cantabria, Castilia si Leon, Galicia, Madrid si Navarra, totalizand 180.000 de metri patrati de spatiu comercial, acordul prevede si achizitia unui depozit in Valladolid.

 

Vanzatorul, grupul DIA, vrea sa se concentreze in intregime pe magazinele mai mici si sa reinvesteasca banii din vanzare in noul sau model de retail. In acest fel, lantul spera sa-si accelereze revenirea in piata. „Prin aceasta achizitie, Auchan Retail isi intareste semnificativ prezenta intr-o tara de importanta strategica pentru brand. Unitatile completeaza reteaua noastra multi-format, cu ambitia de a accelera cresterea in Spania pentru a deveni lideri in comertul cu amanuntul de produse alimentare”, spune CEO-ul Yves Claude al Auchan Retail.

 

Tranzactia inca asteapta aprobarea autoritatii spaniole de piata, noteaza Retail Detail. Magazinele pot fi transferate in etape, deoarece nici DIA, nici Auchan nu par sa se astepte ca supraveghetorul concurentei sa-si dea acordul asupra tuturor supermarketurilor dintr-o singura miscare. Prin urmare, nici pretul final de achizitie nu a fost inca determinat – el va depinde de cate magazine vor primi in cele din urma unda verde.Poti fi interesat si de