Auchan a investit 19 mil. euro in al doilea centru logistic din Romania

Auchan a investit 19 mil. euro in al doilea centru logistic din Romania


Auchan Retail a inaugurat un nou centru logistic, al doilea din Romania, amplasat in nord-vestul tarii, in orasul Calan din judetul Hunedoara, informeaza compania.

Cu o suprafata de depozitare de 22.000 mp, noul depozit acomodeaza atat produse la temperatura ambientala, cat si proaspete, precum si spatii de birouri. Intreaga suprafata a centrului, prevazuta a fi extinsa in urmatorii ani, depaseste 67.000 mp si include atat zona de depozitare, cat si spatii verzi si diverse zone de facilitati pentru personal si transportatori.

 

Lucrarile de constructie au fost finalizate anul trecut, iar noul centru logistic este in prezent operational. Cu o capacitate de depozitare atat pentru produse ambientale, cat si pentru produse cu temperatura controlata, noua locatie va prelua intreaga activitate logistica din platformele regionale Deva si Bacia, care asigurau pana acum fluxul operational in zona, deservind 12 hipermarketuri si 2 supermarketuri Auchan, precum si peste 140 de magazine din statiile Petrom.

 

Potrivit companiei, noul centru logistic are o capacitate de stocare de 13.000 de paleti, oferind posibilitatea de a livra 15 milioane de colete anual. Depozitul este prevazut cu 42 de rampe de descarcare si incarcare TIR-uri, avand capacitatea de a receptiona zilnic 1.500 de paleti.

 

"Noul centru logistic de la Calan este destinat dezvoltarii pe care ne-o propunem pentru urmatoarea perioada pe toate planurile, contribuind atat la cresterea productivitatii, cat si la imbunatatirea serviciilor oferite clientilor nostri. Modernizarea infrastructurii ne va permite sa raspundem cat mai bine si cat mai prompt nevoilor pe care clientii le au astazi, campusul deservind aprovizionarea magazinelor Auchan Romania din nord-vestul tarii. (...) Am ales aceasta locatie pentru ca ne dorim sa aducem valoare in comunitatile in care ne derulam activitatea. Orasul Calan face parte dintr-o zona defavorizata, fiind unul dintre fostele orase mono industriale in care disponibilitatea locurilor de munca reprezinta una din principalele probleme ale comunitatii. In cadrul acestui centru activeaza 150 de persoane, angajati ai Auchan si ai partenerului nostru, Yusen Logistics Romania, furnizor de servicii logistice" a declarat Teodor Serban, director Eficienta si Proiecte, Auchan Retail Romania.

 

Depozitul este catalogat ca facand parte din clasa A, eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, instalatiile frigorifice prevad un consum redus de energie, cu 25% mai mic fata de variantele tehnice obisnuite. Pe langa campusul de la Calan, retailerul mai opereaza un spatiu logistic cu o suprafata de 71.000 mp in localitatea Stefanestii de Jos, langa Bucuresti, inaugurat in 2020. Amplasat in proximitatea autostrazii A3, acesta asigura gestionarea optima a rutelor catre zona de sud-est si centru a tarii.

 

Depozitul are o capacitate de stocare de 40.000 de paleti, iar aici isi desfasoara activitatea 500 de persoane, angajati ai Auchan si ai celor doi furnizori de servicii logistice cu care colaboreaza Auchan Romania. Centrul din Stefanesti deserveste atat 47 de hipermarketuri, supermarketuri si magazine de proximitate MyAuchan, cat si magazine din statiile Petrom din zona de sud si sud-est a tarii. De asemenea, campusul este certificat EDGE pentru masurile de sustenabilitate implementate in economisirea energiei electrice, a apei si a materialelor folosite.

 

Auchan Romania are in portofoliu 182 de magazine, cuprinzand 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri si 144 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care 136 in statiile Petrom, cat si magazinul online auchan.ro.

 Poti fi interesat si de