Auchan a colectat deja 32 de milioane de ambalaje la nivel national

Auchan a colectat deja 32 de milioane de ambalaje la nivel national


Magazinele Auchan Romania sunt pregatite pentru startul Sistemului de Garantie - Returnare, program ce intra in vigoare din 30 noiembrie.

Retailerul, primul care a intrat in hora reciclarii, a oferit clientilor posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare si reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare (RVM) inca din luna aprilie a acestui an.

 

Astfel, pana in prezent, Auchan a colectat deja 32 de milioane de ambalaje la nivel national. Ambalajele cu simbolul Ambalaj cu Garantie vor putea fi aduse in toate magazinele Auchan, iar in paralel, Auchan continua actiunile de bonificare cu 50 de bani per ambalaj si pentru clientii care aduc ambalaje fara simbolul specific, suma fiind oferita sub forma de voucher acordat in baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan.

 

Sistemul de colectare a ambalajelor de tip plastic, metal si sticla este disponibil deja pentru clienti in magazine, Auchan venind in sprijinul acestora inca din luna aprilie, cand retailerul a instalat aparate de tip RVM (reverse vending machine) si a oferit vouchere in valoare de 50 bani pentru fiecare ambalaj colectat, prin intermediul cardului de fidelitate MyCLUB Auchan. Aceasta solutie a fost implementata din timp pentru ca un numar cat mai mare de cetateni sa testeze si sa se obisnuiasca cu un astfel de sistem pentru reciclarea sistematica a ambalajelor bauturilor.

 

„Practic, Sistemul de Garantie – Returnare functioneaza la noi de peste 7 luni datorita unui efort comun al tuturor echipelor noastre, carora le multumim pe aceasta cale pentru implicarea exemplara de care au dat dovada, dar si clientilor Auchan, care au fost deosebit de receptivi in a adopta un comportament de consum responsabil. Ne bucuram ca acestia au inteles importanta reciclarii, contribuind la startul celui mai mare proiect de economie circulara din Romania. Astfel, la nivel national, am colectat deja, pana in prezent, un numar impresionant de 32 de milioane de ambalaje, investind peste 16 milioane de lei in recompensele oferite pentru reciclare, alaturi de partenerii nostri. Felicitam RetuRO si toate asociatiile implicate in acest demers esential pentru mediul inconjurator pentru toata munca depusa si, de asemenea, Ministerul Mediului, pentru initiativa extraordinara. Contam si de acum inainte pe nivelul ridicat de responsabilitate al clientilor nostri, pe care ii incurajam sa recicleze in numar cat mai mare,”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail Romania.

 

Odata cu demararea programului national, cele doua tipuri de ambalaje, cu si fara simbolul Ambalaj cu Garantie, pot fi primite in aceleasi puncte de colectare, dar la aparate diferite, in urmatoarele magazine Auchan, indiferent de locul din care au fost achizitionate initial produsele: Baia Mare, Brasov Coresi, Vitan, Drumul Taberei, Berceni, Cluj Iulius, Cluj Iris, Constanta Sud, Constanta Nord, Craiovita, Craiova Electroputere, Oradea, Pitesti Gavana, Targu Mures Nord, Targu Mures Sud, Timisoara Nord, Timisoara Iulius si Timisoara Sud, in punctele de reciclare special amenajate.

 

Pentru ambalajele cu simbolul Ambalaj cu Garantie, vor fi acordati, in prima faza, 50 de bani per ambalaj direct prin tichetul emis de aparate si care poate fi utilizat la cumparaturi in orice magazin Auchan (cu exceptia magazinelor din statiile Petrom). Pe masura ce vor intra in magazine produsele cu simbolul Ambalaj cu Garantie, garantia in bani va fi returnata clientilor, iar in paralel, vor continua campaniile cu beneficii prin cardul de fidelitate MyCLUB Auchan pentru cei care recicleaza ambalaje fara simbolul specific, conform informatiilor si regulamentelor publicate de comerciant.

 

Pionier in ceea ce priveste reciclarea, Auchan este si primul retailer care a introdus, in 2011, in cateva dintre magazinele sale, automate de tip RVM pentru recuperarea PET-urilor, desfasurand de-a lungul anilor, constant, actiuni de responsabilitate sociala si economie circulara pentru protejarea planetei.



Poti fi interesat si de