Argentina prelungeste interdictia exportului de carne de vita

Argentina prelungeste interdictia exportului de carne de vita


Autoritatile din Argentina au prelungit, pana la finele lui 2023, o interdictie privind exportul anumitor sortimente de carne de vita, continuand o abordare neconventionala destinata mentinerii sub control a pretului la carne pentru consumatorii locali, transmite Bloomberg.

De asemenea, guvernul de la Buenos Aires a interzis exportatorilor sa livreze carcase si jumatati de carcase de vita pentru urmatorii doi ani.

 

'Masurile vor contribui la realizarea unei balante intre piata din Argentina si exportul de produse din carne', a informat guvernul de la Buenos Aires.

 

Carnea de vita face parte din identitatea nationala a Argentinei. Guvernul este ingrijorat ca recenta crestere exploziva a preturilor va face carnea de vita inaccesibila pentru familiile sarace. Presedintele Alberto Fernandez a interzis, temporar, toate exporturile de carne in luna mai a anului trecut, pentru ca intre timp o parte din restrictii sa fie relaxate.

 

Pana acum strategia de interzicere a exporturilor, insotita de controlul preturilor, nu a reusit sa isi atinga obiectivul principal. Preturile la carnea de vita au crescut cu 48% in ritm anual in regiunea Buenos Aires iar in luna noiembrie 2021 preturile la unele sortimente de carne au crescut cu doua cifre comparativ cu luna precedenta.

 

In mod traditional, producatorii din Argentina cresc preturile la carne in jurul sarbatorilor si in lunile de vara. Sortimentele de carne de vita precum fleica sau coastele sunt populare la gratarele argentienilor, reuniuni cunoscute sub denumirea de asado.Poti fi interesat si de