Argentina: Consumul de carne de vită la un minim record în 2024

Argentina: Consumul de carne de vită la un minim record în 2024


Argentinienii, iubitori de carne de vită, își reduc consumul pe măsură ce economia țării se prăbușește, ceea ce înseamnă ca anul acesta consumul va atinge probabil un minim record, potrivit Reuters.

Consumul de carne de vită al Argentinei în 2024 este de așteptat să totalizeze aproximativ 44,8 kg, cel mai scăzut de când a început ținerea evidențelor în 1914, a declarat bursa Rosario, care publică actualizări ale pieței pentru cereale și animale. Media istorică este de aproape 73 kg.

 

Economia națiunii sud-americane a fost puternic lovită de inflația cu trei cifre, o recesiune și creșterea sărăciei și a șomajului.

 

Președintele Javier Milei, care a preluat mandatul în decembrie, a implementat măsuri de austeritate pentru a domolii cheltuielile guvernamentale. El a pus capăt, de asemenea, înghețarii prețurilor la carnea de vită, adoptata de guvernul anterior.

 

Tendințele pe termen lung arată că populația se îndreaptă tot mai mult către alternative mai ieftine, cum ar fi carnea de pui și porc. În 2024, aproape 2 kg de carne alternative (porc sau pui) pot fi achiziționate la prețul de 1 kg de carne de vită, arată raportul.

 

Cu toate acestea, în acest an, consumul total de carne va scădea cu 9% față de anul trecut la cel mai scăzut din 2011, a spus bursa.

 

Pe măsură ce consumul acasă scade, fermierii își trimit carnea de vită în străinătate. Volumele exporturilor din ianuarie până în mai a acestui an au crescut cu 10% față de perioada anului în urmă.

 

În ciuda faptului că mănâncă mai puțină carne de vită anul acesta, argentinienii consumă mult mai mult decât americanii care mănâncă în medie 38 kg pe an, australienii - 27 kg, și chilienii - 26 kg de carne de vita.



Poti fi interesat si de