Aqua D&P Technologies: 15 ani de performante in domeniul epurarii apelor uzate

Aqua D&P Technologies: 15 ani de performante in domeniul epurarii apelor uzate


Anul 2022 este mai mult ca oricand despre protectia mediului, eficientizarea consumului si transformarea industriala a companiilor din intreaga lume, avand in vedere contextul international. Ca si in alte tari europene, in Romania exista companii care se preocupa de astfel de probleme de importanta majora si care isi ajuta colaboratorii atat sa respecte legislatia, cat si sa isi reduca impactul negativ asupra mediului. 

Prevenirea contaminarii mediului (apa, aer, sol) in urma activitatilor antropice inglobeaza o serie de factori precum cei socio-economici, demografici, climatici etc. De aceea este necesar ca legislatia sa tina cont de aceste aspecte, pentru a nu crea dezechilibre intre producatorii cu acelasi profil, dar din regiuni sau tari diferite.  Cu toate acestea, degradarea mediului este o realitate incontestabila, iar in acest context trebuie aplicate cele mai eficiente tehnologii pentru depoluare si pastrarea calitatii resurselor naturale.

 

Aqua D&P Technologies este o companie emblematica a acestei industrii si anul acesta implineste 15 ani de activitate, timp in care a dezvoltat solutii inovatoare de protectie a mediului si de imbunatatire a proceselor tehnologice pentru zeci de jucatori mari, din diverse industrii ale Romaniei.

 

Indiferent de locatie sau de industria clientului:

- Compania a reusit intotdeauna sa ofere o solutie coroborata cu fluxul tehnologic

- A aratat intotdeauna atentie la costurile beneficiarului

- S-a asigurat ca serviciile sunt realizate la o calitate inalta.

 

Tocmai de aceea, acest articol aniversar este construit pe baza recomandarilor din partea clientilor, fiecare din industrii diametral opuse, dar uniti prin colaborarea cu Aqua D&P Technologies.

 

Trebuie mentionat faptul ca vorbim de o companie romaneasca 100%, infiintata de doi ingineri cu peste 20 de ani de experienta in domeniul industrial la acea vreme. O companie pentru care a contat intai tehnicitatea solutiilor oferite si satisfactia de a avea un client-prieten, cu care orice revedere sa fie o placere. Aceasta este filozofia care a stat la baza dezvoltarii companiei, inceputa ca un business mic, de familie.

 

Aqua D&P Technologies – lider de piata in proiectarea si construirea statiilor de epurare industriale

Dupa colaborari cu numeroase companii, colosi sau firme mici, din industria alimentara si nealimentara (hartie, chimie, reciclare, metalurgie, pharma si multe altele), Aqua D&P Technologies si-a consolidat pozitia de lider de piata in industria statiilor de epurare industriale. In spatele acestor rezultate remarcabile, a fost pregatirea tehnica pe masura a persoanelor implicate in proiectarea sistemelor. Anii petrecuti in cercetarea, proiectarea si implementarea tehnologiilor din productia alimentara au contribuit esential la capacitatea furnizarii solutiilor personalizate, adaptate la nevoile fiecarui client.

 

Fie ca vorbim de o tehnologie pentru evacuarea apelor epurate in canalizarea localitatii sau intr-un emisar, compania ofera clientilor:

- Proiectarea statiilor de epurare la cheie;

- Livrarea echipamentelor destinate epurarii apelor uzate;

- Montajul si punerea in functiune a statiilor de epurare;

- Instruirea operatorilor;

- Urmarirea periodica a functionarii.

 

Astfel, oferind o gama completa de produse si servicii pentru protectia mediului si eficientizarea resurselor, au reusit, pe parcursul activitatii lor, sa stranga o lista de referinte si recomandari de la peste 150 de companii romanesti si straine, din diverse industrii, precum:

- prelucrarea carnii

- metalurgie

- reciclarea deseurilor

- fabricarea zaharului

- cresterea animalelor

- fabricarea produselor lactate

- productia baturilor alcoolice si non-alcoolice

- fabricarea uleiului si a biodieselului

- procesarea lemnului

- fabricarea hartiei

+multe altele

 

Insa, desi activitatea companiei Aqua D&P Technologies are ca obiect principal de activitate statiile de epurare industriale, nu se rezuma doar la acesta!

 

Cu ce te mai poate ajuta Aqua D&P Technologies? Intreaga lista de obiecte de activitate!

Reputatia construita in jurul statiilor de epurare se reflecta si in alte domenii de activitate conexe pe care Aqua D&P Technologies le are in portofoliu. Iata si alte aplicatii la care s-au dovedit a fi parteneri de incredere:

 

Incineratoare pentru deseuri

Inca de la infiintare, Aqua D&P a devenit partenerul exclusiv in regiune a producatorului britanic de renume, Inciner8 International, avand solutii pentru cele mai frecvente tipuri de deseuri ( S.N.C.U, medicale, menajere, industriale). In prezent exista pe teritoriul Romaniei si a tarilor invecinate peste 50 de instalatii de incinerare livrate si puse in functiune de Aqua D&P. 

 

Instalatii pentru deshidratarea namolului

Trebuie stiut ca in urma proceselor de epurare rezulta, inevitabil, namolul. Costurile legate de eliminarea acestuia nu sunt deloc neglijabile, iar o instalatie de deshidratare va reduce extrem de mult aceste costuri si are un timp scazut de recuperare a investitiei.

 

Sisteme de potabilizare si reutilizare a apei

De cele mai multe ori, apa din foraje nu poate fi utilizata ca atare. Ea trebuie sa treaca printr-o serie de procese fizice si chimice pentru eliminarea mineralelor in exces si al microorganismelor patogene, precum E. Coli.

De asemenea, in multe cazuri, este rentabil ca apa epurata sa mai fie supusa la un tratament suplimentar si va putea fi utilizata in diferite procese in cadrul fluxului tehnologic.

Astfel de sisteme fac parte din portofoliul companiei clujene, iar un inginer din cadrul companiei va poate oferi asistenta pentru a determina fezabilitatea implementarii unei astfel de instalatii. 

 

Ce urmeaza pentru Aqua D&P Technologies?

In ultimii ani, Aqua D&P Technologies a reusit sa isi construiasca o baza solida de clienti, care sa ii permita sa devina colaborator al marilor branduri romanesti si astfel sa isi demonstreze capacitatea de lucru si standardul de calitate pe care si-l asuma.

 

In prezent, compania are colaborari cu institutii academice pentru formarea profesionisilor in domeniu, dar si pentru inovare. De curand, Aqua D&P a aderat la o initiativa sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Mediu – Alianta Mondiala pentru Calitatea Apei, ce isi propune sa lucreze la nivel local cu orase si sate din intreaga lume pentru a creste gradul de constientizare a problemelor legate de calitatea apei si de a realiza o responsabilizare mai mare a tuturor segmentelor societatii pentru protejarea resurselor de apa.

 

Mai departe, ei isi propun sa urmareasca trendul de protectie a mediului, de eficientizare a utilizarii resurselor si de industrializare. Misiunea lor, in acest moment, este sa ofere tuturor companiilor romanesti posibilitatea de a construi sisteme si instalatii care sa ii aduca mai aproape de standardele europene, la costuri suportabile. 

 

Doar prin astfel de initiative putem avea in Romania producatori cu procese tehnologizate si eficiente! Si tu poti beneficia de o solutie personalizata, oricare ar fi problema de mediu cu care te confrunti. Pe pagina de internet www.aquadp.ro sunt disponibile toate informatiile pentru a putea contacta inginerii Aqua D&P.

 

Articol publicat in nr. 82 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.Poti fi interesat si de