Aproape 40 de noi cazuri de COVID-19, confirmate la abatorul Smithfield

Aproape 40 de noi cazuri de COVID-19, confirmate la abatorul Smithfield


Numarul focarelor active de COVID-19, in judetul Timis, a crescut de la opt la noua in ultimele 24 de ore, iar persoanele confirmate cu SARS-CoV-2 in abatorul Smithfield din Timisoara a ajuns la 211, fata de 174 inregistrate in ziua precedenta, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis.

Purtatorul de cuvant al DSP Timis, Cornelia Bubatu, a declarat ca, in ultimele 24 de ore, au fost finalizate 57 de anchete epidemiologice, altele 19 fiind in desfasurare.

 

"Avem noua focare active, care sunt in supraveghere epidemiologica, respectiv, 211 cazuri confirmate la o unitate de procesare a carnii din Timisoara, la un spital privat din Timisoara (sase cazuri), la Spitalul de Psihiatrie Gataia (12 cazuri), la o unitate economica din judet (trei cazuri), intr-o comunitate (11 cazuri), la un centru privat de ingrijiri paliative (10 cazuri confirmate), o alta unitate economica din judet (cinci cazuri confirmate), si patru cazuri (cadre medicale, asistente si infirmiere, n.r.) confirmate la Sectia de ginecologie a Spitalului Municipal Timisoara. In zona Faget sunt 52 de cazuri confirmate, din care doua decese", a afirmat Cornelia Bubatu.

 

Pe de alta parte, Prefectura Timis a informat ca, dintr-un total de 67 de sesizari primite la Telverde privind nerespectarea masurilor de purtare a mastii de protectie in spatiu inchis, doua s-au inregistrat in ultimele 24 de ore.

 

"Cele doua sesizari priveau nerespectarea masurilor de purtare a mastii de protectie intr-un supermarket si o unitate de alimentatie publica. In urma verificarilor s-a confirmat sesizarea de la unitatea de alimentatie publica si au fost aplicate doua amenzi de 500 de lei si patru avertismente", precizeaza un comunicat al Prefecturii Timis.

 

In cursul zilei de miercuri, in judetul Timis au fost carantinate 452 de persoane si au intrat in izolare 40 de persoane.

 

Numarul total de persoane confirmate cu COVID-19 a ajuns, in judet, la 1.191, din care 76 in ultimele 24 de ore, iar 179 de bolnavi sunt internati, noua sunt la ATI. S-au inregistrat doua decese, in acelasi interval de timp.

 

Cinci persoane au fost externate la cerere. In ultima zi, au fost efectuate 1.919 teste. Numarul total de cadre medicale confirmate COVID de la debutul pandemiei este de 139.Poti fi interesat si de