Amenzi de peste 60.000 de lei pentru nereguli in unitati de comercializare a pestelui

Amenzi de peste 60.000 de lei pentru nereguli in unitati de comercializare a pestelui


Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au derulat o serie de controale in piete agroalimentare din Bucuresti si au aplicat amenzi de peste 60.000 de lei pentru incalcarea prevederilor legale privind pescuitul si acvacultura.

"Inspectori sanitari veterinari au participat la o actiune comuna de control cu reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane si ai Directiei de Ordine Publica-Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol. Verificarile au vizat unitati de comercializare a pestelui si produselor din pescuit din pietele agroalimentare: Bucur-Obor, Titan si Delfinului. Pentru neconformitatile constatate s-au aplicat sase sanctiuni contraventionale, in valoare de 54.000 de lei", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

 

Opt agenti economici cu obiect de activitate in domeniul comertului cu peste au fost verificati, constatandu-se trei infractiuni, pentru care au fost intocmite acte procedurale, sub aspectul savarsirii faptelor de detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, conform Ordonantei de Urgenta nr. 23 din 2008 privind pescuitul si acvacultura.

 

Pentru alte nereguli au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare de 60.300 de lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind pescuitul si acvacultura, precum si legislatia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

 

De asemenea, au fost confiscate peste 935 kilograme de peste si produse din peste (icre) de diferite specii, pentru care nu existau documente de provenienta si nu putea fi stabilita trasabilitatea.

 

Neconformitatile sanctionate au fost cele cu privire la trasabilitatea produselor comercializate, neintretinerea spatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite, etichetarea necorespunzatoare, precum si depozitarea necorespunzatoare.Poti fi interesat si de