Amenzi de 158.000 de lei date de ANSVSA pe Litoral, in doar patru zile
Luni, 17 August 2020
Luni, 17 August 2020
Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care isi desfasoara activitatea in cadrul Comandamentului “Sezon Estival 2020” verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.
“In contextul evolutiei pandemiei de COVID-19, verificarile au vizat atat respectarea normelor si cerintelor de igiena alimentara, cat si a celor privind distantarea fizica a clientilor aflati la terase si in alte unitati de alimentatie publica, a purtarii mastilor de protectie pentru personalul angajat si realizarea de dezinfectii si igienizari cu substante virulicide care sa asigure atat dezinfectarea mainilor clientilor, dar si a echipamentelor care sunt in unitatea respectiva”, se mentioneaza in comunicat.
Astfel, in ultimele patru zile, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au controlat 121 de unitati de alimentatie publica, respectiv: 46 de restaurante, 9 baruri, un snack-bar, 4 braserii, 8 unitati de tip bufet, 13 de unitati tip fast - food, 2 rulote, 2 pizzerii, o patiserie, 5 laboratoare de cofetarie/patiserie, 27 magazine alimentare, o toneta, un magazin de peste si o gelaterie.
Potrivit ANSVSA, cu ocazia acestor verificari s-a constatat ca in unele unitati nu erau respectate normele si cerintele de igiena privind manipularea si depozitarea produselor alimentare sau cele privind ambalarea si etichetarea produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, dar si comercializarea acestora fara a fi etichetate.
De asemenea, in timpul desfasurarii controalelor, au fost descoperite unitati care functionau fara documente de inregistrare sanitara veterinara sau comercializau produse alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar.
“Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor constatate, 29 de unitati, respectiv 11 restaurante, 7 unitati tip fast - food, o pizzerie, 2 braserii, un magazin de peste si 7 magazine alimentare au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare totala de 158.000 de lei”, se mai spune in comunicat.
Totodata, au fost confiscate si retrase de la vanzare peste 31 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar de telefon functioneaza in paralel cu cel al Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...