Amazon introduce un sistem de plata prin scanarea palmei

Amazon introduce un sistem de plata prin scanarea palmei


Grupul american Amazon.com Inc introduce o tehnologie biometrica pentru magazinele Whole Foods din jurul orasului Seattle, unde cumparatorii vor putea plati pentru produsele achizitionate prin simpla scanare a palmei, transmite Reuters.

Prin aceasta decizie, Amazon introduce o tehnologie utilizata deja in magazinele sale traditionale Go si Books in lantul de magazine alimentare Whole Foods, pe care l-a achizitionat in 2017.

 

Sistemul denumit Amazon One permite clientilor sa asocieze cartea lor de credit cu amprenta palmei lor. In acest fel, cumparatorii vor avea la dispozitie o alternativa de plata care ofera mai putin contact decat numerarul si platile cu cardul, precizeaza Amazon.

 

Grupul american a precizat ca, in prima etapa, tehnologia sa biometrica va fi introdusa miercuri la magazinele Whole Foods din apropiere de sediul sau central din Seattle, urmand ca in lunile urmatoare sa fie extinsa si la alte magazine din zona metropolitana a orasului Seattle.

 

Prin introducerea acestui sistem de plata la magazinele Whole Foods, Amazon a optat pentru pastrarea casierilor, desi putea sa opteze pentru o alta tehnologie care este disponibila si care permite renuntarea la casieri de la casele de marcat dar care ar fi condus la eliminarea de locuri de munca.

 

Sistemul Amazon One necesita in continuare scanarea articolelor la casele de marcat astfel, incat nu vor fi afectate locurile de munca la magazinele Whole Foods.Poti fi interesat si de