Agricover, SeedBlink si Microsoft lanseaza un accelerator pentru startup-urile AgriTech

Agricover, SeedBlink si Microsoft lanseaza un accelerator pentru startup-urile AgriTech


Un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile AgriTech aflate in stadiu incipient sa sporeasca viteza inovatiei in sectorul agricol din Europa Centrala si de Est (ECE) a fost lansat de Agricover, alaturi de SeedBlink si Microsoft.

Astfel, Nextcelerator - The Digital Agriculture Hub se adreseaza antreprenorilor din sectorul AgriTech, in cadrul caruia se vor folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitatile si oportunitatile startup-urilor si, apoi, implementarea mecanismelor de sprijin adecvate sub forma de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, si inlesnirea accesului la fermieri profesionisti si jucatori din agricultura.

 

Potrivit unui comunicat de presa al Agricover, startup-urile selectate in program vor avea acces la patru sesiuni saptamanale de mentorat individual, concentrate pe abilitatile antreprenoriale, cum ar fi: dezvoltarea unui model de afaceri, finantarea unei afaceri si planificarea lansarii, precum si o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor afacerii.

 

'Romania se afla printre primele tari din Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia agricola, cu un potential semnificativ de crestere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie sa fie durabila si responsabila in privinta normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie in transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultura si pentru agribusiness in general in Romania, iar toate perspectivele indica faptul ca tehnologia este cea care va sustine aceasta crestere sustenabila. Prin urmare, un parteneriat strans intre experti in agribusiness, experti in tehnologie si o platforma de investitii poate stimula si sprijini o noua generatie de AgriTech. Parteneriatul Agricover cu SeedBlink si Microsoft ofera companiilor AgriTech in stadiu incipient acces la resurse de exceptie, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiza, cercetare si know-how si abia asteptam sa incepem', a declarat Liviu Dobre, director general al Agricover Holding.

 

Agricover Holding SA reuneste Agricover SA (specializata in distributia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (institutia financiara nebancara specializata in finantarea fermierilor) si Agricover Technology SRL prin care Grupul ofera fermierilor acces la cele mai noi inovatii in agricultura digitala mondiala.

 

SeedBlink este platforma de investitii cu cea mai rapida crestere, specializata in gasirea, verificarea, finantarea si scalarea a startup-urilor europene de tehnologie.

 

Microsoft (Nasdaq 'MSFT' @microsoft) sustine companiile in procesul transformarii digitale si faciliteaza dezvoltarea, implementarea si utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud.Poti fi interesat si de