Adrian Neacsu, Frigotehnica: Oamenii sunt cea mai importanta resursa

Adrian Neacsu, Frigotehnica: Oamenii sunt cea mai importanta resursa


Frigotehnica, lider national in industria frigului comercial si industrial, implineste 70 de ani de la infiintare. In ultimul deceniu, compania a avut proiecte in sapte tari, urmand ca in viitorul apropiat sa patrunda pe doua noi piete: Ungaria si Germania.

Anul trecut, Frigotehnica a inregistrat un profit de 7,5 milioane de lei, cu o crestere de peste trei ori comparativ cu profitul inregistrat de companie in 2017. Frigotehnica isi reconfirma expertiza prin modul in care gestioneaza si raspunde la cea mai recenta provocare cu care se confrunta industria de refrigerare, directivele europene pentru reducerea emisiilor de gaze. Aceste reglementari intentioneaza sa elimine utilizarea agentilor frigorifici cu un aport foarte mare la efectul de sera. Incepand cu anul 2020, se va interzice service-ul echipamentelor frigorifice care utilizeaza compusi ce amplifica efectul de sera, cu exceptia agentilor frigorifici care pot fi reciclati sau recuperati, a caror utilizare este permisa pana in ianuarie 2030 in echipamentele deja existente.

 

"Sunt in continuare perspective de dezvoltare. Am luat ca referinta Austria. La o suprafata la jumatate de cat e Romania, la o populatie de 10 milioane de locuitori, ei au peste 4.000-5.000 de magazine, ori Romania a ajuns undeva la 1.500. Daca luam suprafata instalatiilor frigorifice pe metru patrat exista spatiu de crestere. In ultimii doi ani, retailerii au accelerat planurile de actiune. Sunt 4-5 care deja au marit numarul de deschideri pe an. Depozitele de frig difera de la un client la altul. Plusul pe care il aducem este ca venim cu partea de inovatie si de customizare. Suntem mai flexibili decat concurenta noastra si avem posibilitatea sa cream solutii personalizate. Tratam fiecare client individual. Incercam sa fim aproape de clienti, sa intelegem ce doresc. Incercam sa le oferim beneficii. Poate oferta noastra este mai scumpa ca a altora. Per ansamblu ne referim la beneficiile clientului pe termen lung", a declarat Adrian Neacsu, CEO Frigotehnica.

 

Cu ocazia aniversarii de 70 de ani, Frigotehnica a lansat catre toti utilizatorii de instalatii frigorifice subiectul noilor reglementari europene impreuna cu invitatia la o discutie deschisa pe tema acestora, alaturi de experti de renume european. "Discutia, care a luat forma unei conferinte, a indicat posibile raspunsuri si solutii la provocarile pe care directiva europeana le ridica, cu un focus pe solutii de frig future proof si studii de caz ilustrative. Asumarea misiunii de a pregati piata romaneasca pentru transformarile aduse de ultimele prevederi legislative marcheaza o implicare activa a Frigotehnica, care isi demonstreaza maturitatea in raport cu industria in care activeaza", a declarat Razvan Voicu, COO Frigotehnica.

 

Oamenii reprezinta una dintre prioritatile companiei. "Ne focusam pe inovatie, pe flexibilitate si pe pastrarea grupului, a echipei. Capitalul uman este cea mai importanta resursa. Oamenii cu experienta sunt foarte valorosi si cei mai utili", este de parere Adrian Neacsu, CEO Frigotehnica.

 

De asemenea, una dintre componentele importante ale politicii companiei este service-ul. "Este crucial aici. El iti aduce clientii. Daca service-ul nu e bun, poti sa ii pierzi. La clientii majori avem un tip de contract cu interventie in 4 ore oriunde in tara, monitorizare permanenta. Avem un centru in care cativa colegi se uita permanent ce se intampla cu toate frigiderele din tara. Se trimite alarma si se anunta echipa de interventie. Riscurile sunt enorme, de milioane de euro. E important sa discuti cu clientii, sa le oferi solutii in care crezi, sa fii fair, sa iti respecti promisiunile, sa le oferi ce le-ai promis", a mai declarat Razvan Voicu.Poti fi interesat si de