Abatorul Smithfield din Timis a fost inchis temporar

Abatorul Smithfield din Timis a fost inchis temporar


Smithfield Romania a decis voluntar si preventiv reducerea temporara a activitatii in punctul de lucru – divizia carne proaspata Freidorf din Timisoara, au anuntat reprezentantii companiei.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Timis, 93 de angajati Smithfield au Covid-19. Tocmai de aceea s-a luat decizia inchiderii abatorului pentru sapte zile, cu posibilitate de prelungire. Tot abatorul va fi dezinfectat.  „Pana la aceasta data, la nivelul intregii unitati, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activitatii intregului obiectiv, pentru o perioada de sapte zile, cu posibilitate de prelungire, in caz de nevoie. Unitatea isi va relua activitatea dupa efectuarea unei igienizari si dezinfectii riguroase, precum si dupa testarea personalului cu maximum 48 de ore inainte, cu rezultat negativ”, mai informeaza DSP Timis.

 

“Decizia a fost luata voluntar si preventiv de catre companie, in urma consultarilor cu medici epidemiologi si infectionisti si vine ca urmare a implementarii un program de testare a personalului operational pentru depistarea precoce a posibilelor infectari cu noul coronavirus. Aceasta este o masura suplimentara luata pentru siguranta si sanatatea angajatilor din productie. Angajatii vor fi remunerati integral in aceasta perioada”, au transmis reprezentantii Smithfield.

 

Inca de la declansarea pandemiei, Smithfield Romania a implementat, conform recomandarilor autoritatilor de sanatate publica, un amplu program, protocoale si masuri de protectie si se conformeaza 100% reglementarilor legale.

 

Compania a implementat un plan de preventie care include masuri specifice de distantare sociala, dezinfectare riguroasa si obligativitatea purtarii echipamentelor de protectie, precum:

 

  • implementarea unor masuri stricte de distantare sociala, reorganizarea rutelor de transport si a orelor de sosire, pentru a preveni aglomerarea parcarilor precum si reorganizarea zonelor de productie si a planului de folosire a cantinei;
  • instituirea regimului de lucru in sistem de telemunca, acolo unde activitatea o permite;
  • igienizarea suplimentara a spatiilor si a mijloacelor de transport;
  • amplasarea unor noi statii de dezinfectie accesibile intregului personal;
  • oferirea de consumabile si echipamente de protectie individuale tuturor angajatilor, pentru uz la locul de munca, dar si acasa;
  • toti angajatii si colaboratorii trebuie sa poarte protectie faciala /masca, care sa acopere nasul si gura, pe intreaga durata a zilei de lucru, in cadrul companiei si pe durata transportului la / de la serviciu;
  • monitorizarea zilnica a temperaturii tuturor angajatilor la intrarea in companie si completarea formularelor de screening a starii de sanatate;
  • limitarea accesului tertilor in companie la strictul necesar;
  • informari zilnice ale angajatilor cu privire la masurile de preventie, prin sistemul de ecrane amplasat in spatiile comune, prin intermediul flyerelor si afiselor si organizarea de sesiuni de instruire tematice.

 

Toate aceste masuri implementate de la declararea pandemiei vin in completarea regulilor de igiena specifice domeniului nostrum de activitate, si a masurilor HACCP implementate la nivel de companie, care reprezinta standardul in industria de profil.

 

Compania subliniaza importanta masurilor individuale de protectie care trebuie urmate, inclusiv dupa orele de program, pentru a asigura eficienta luptei contra acestei pandemii, incurajand atat angajatii, cat si publicul larg, sa urmeze cu strictete recomandarile autoritatilor de sanatate publica.

 



Poti fi interesat si de