AVICARVIL creste capacitatea in ferme cu 1,8 milioane pui pe an

AVICARVIL creste capacitatea in ferme cu 1,8 milioane pui pe an


Compania AVICARVIL, care implineste zilele acestea 12 ani de activitate pe piata agrozootehnica din Romania, anunta o crestere de 10% pe an a productiei de pui, odata cu finalizarea fermei din Prundeni, dar si implicarea in doua programe educationale menite sa imbunatateasca competentele profesionale a peste 180 de elevi din invatamantul secundar si tertiar non-universitar.

Este vorba despre doua proiecte cofinantate de Uniunea Europeana, din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Cei 182 de elevi beneficiari ai programelor sunt viitori absolventi din invatamantul secundar si tertiar non-universitar (liceele tehnologice, scoli profesionale si/sau postliceale) din regiunile SV Oltenia si Sud-Muntenia. Acestia au domiciliul in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei, scopul proiectelor fiind cresterea gradului lor de ocupare pe piata muncii intr-un interval de 24 de luni. Cele doua programe – „Profesionistii de maine, elevii de astazi – PROMIT” si „Accesul tinerilor la viitor – ACTIV”, vor intra in implementare la jumatatea acestui an.

 

„Oferim acestor elevi posibilitatea de a participa la sesiuni de informare, orientare si consiliere profesionala in sesiuni de consiliere individuala si de grup, efectuarea unor stagii de practica in unitatile noastre de productie, obtinand calificari de nivel 3 si 4, precum si obtinerea unui loc de munca in cadrul Avicarvil la finalizarea studiilor. Este esential sa ajutam la formarea tinerelor generatii si sa ajutam la crearea de forta de munca specializata in domeniu”, sustine Tiberiu Berbece, Director General Adjunct Grup Carmistin.

 

In perioada urmatoare, Avicarvil continua proiectele de investitii pentru cresterea capacitatilor din ferme,  pana la sfarsitul anului 2020 finalizandu-se lucrarile pentru ferma Prundeni, care va genera o capacitate suplimentara de cca. 1,8 milioane de pui/an (crestere de cca. 10%). De asemenea, pana la sfarsitul anului 2021, inca 60 de hale vor fi modernizate. Halele compun avicola Olt aflata in conservare de mai bine de 5 ani si au fost achizitionate anul trecut in baza unei tranzactii de 1.6 mil. Euro. Modernizarea halelor va conduce la o crestere de capacitate de cca. 8.5 milioane de pui/an (peste 40 % din capacitatea actuala).

 

„In cei 12 de ani de prezenta in Romania am evoluat catre un model de business dezvoltat, odata cu nevoile partenerilor si cu dinamismul industriei in care actionam. In continuare, ne uitam spre viitor si spre solutii inovatoare in industria cresterii si productiei carnii de pasare, la bunele practici care au dat rezultate la nivel international, intr-un context similar cu cel al Romaniei. Astfel, sustinem un model de promovare a inovatiei si a acccesului fiecarei persoane la o hrana sanatoasa, produsa responsabil, intr-o maniera transparenta.” Tiberiu Berbece, Director General Adjunct Grup Carmistin

 

Toate acestea nu ar fi posibile fara echipa noastra de pofesionisti, care isi aduce zilnic aportul la succesul Avicarvil. Compania a inceput cu un numar de 50 de angajati, ajungand in prezent la peste 1000 de angajati in zona Olteniei, devenind astfel un mare angajator in aceasta zona mai putin dezvoltata din punct de vedere economic.

 

„Ne bucuram sa avem in echipa oameni care sunt alaturi de noi inca de la inceput, dar si oameni noi, care aduc un suflu nou organizatiei prin viziunea lor. Multumim intregii echipe Avicarvil, fara de care succesul companiei nu ar fi fost posibil. Fiecare membru al echipei, indiferent de pozitia sa in marea familie Avicarvil, aduce, prin efortul sau, un plus de valoare companiei.” Tiberiu Berbece, Director General Adjunct Grup Carmistin

 12-Blog

Potrivit unui comunicat al companiei, AVICARVIL a luat nastere in anul 2008, an in care a devenit parte din grupul Carmistin, crescand odata cu acesta. Pentru Avicarvil drumul a inceput odata cu preluarea platformei Oltchim – infiintata in 1978, una dintre cele mai mari platforme avicole din Romania, cu o experienta vasta – de peste 30 de ani, in cresterea si productia de carne de pasare.

 

Fermele detinute de societate la momentul preluarii acesteia au fost modernizate printr-un amplu program de investitii, investitii ce au inceput chiar in anul 2008, prin retehnologizarea fermelor, marirea capacitatii de sacrificare a abatorului existent si constructia unei platforme logistice.

 

In anul 2019 a fost inaugurata a doua unitate de abatorizare pentru platforma avicola din judetul Gorj, cu o capacitate de 10 milioane de pasari/an, platforma ce a marit capacitatea de productie si abatorizare la 20 de milioane de pui vii/an, comparativ cu 2 milioane de pui/an in 2008, la preluarea platformei.

 

Sistemul de crestere a puilor este unul complex, ce cuprinde popularea fermelor proprii cu pui de 1 zi, cresterea puilor pana la varsta de sacrificare, abatorizarea si distributia produselor in reteaua proprie de magazine, dar si prin alte canale de distributie. Brandul sub care sunt comercializate produsele companiei este „LaProvincia”, brand care se regaseste si in cele 36 de magazine proprii din zona Olteniei.

 

Avicarvil detine prima ferma de crestere a puilor din Romania care include producerea de energie verde. Puii sunt hraniti 100% cu furaje naturale si sunt crescuti in ferme izolate din punct de vedere al biosecuritatii, cu toate halele automate si intregul climat computerizat. Astfel este asigurat un mediu sanatos de crestere ce respecta toate standardele impuse de Uniunea Europeana, privind bunastarea animalelor.



Poti fi interesat si de