ANSVSA anunta mai multe controale in minivacanta de Sfanta Maria, pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare

ANSVSA anunta mai multe controale in minivacanta de Sfanta Maria, pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare


Controalele si masurile pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare vor fi intensificate in minivacanta de Sfanta Maria, in contextul unui flux mare de turisti si a cresterii rulajului de marfa in zonele de agrement si localitatile de interes turistic, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

'Autoritatea Nationala Sanitara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale in minivacanta de Sfanta Maria, prin intensificarea controalelor oficiale si a masurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare. Scopul actiunii este protejarea sanatatii consumatorilor, in contextul unei afluente mari de turisti si a cresterii rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara din zonele de agrement si localitatile de interes turistic', se mentioneaza in comunicat.

 

Conform sursei citate, la aceste actiuni de control participa, alaturi de medicii veterinari, si inspectori de specialitate din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene/Municipiului Bucuresti si a circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale (CSVSAO).

 

Conform ANSVSA, principalele aspecte vizate in cadrul actiunilor tematice, desfasurate in scopul asigurarii unui nivel ridicat de protectie a turistilor, sunt reprezentate de: verificarea respectarii cerintelor de igiena la nivelul spatiilor utilizate pentru depozitarea, prepararea, prelucrarea si comercializarea produselor alimentare, a cerintelor de igiena si sanatate privind personalul lucrator, verificarea respectarii cerintelor privind materiile prime si ingredientele, produsele alimentare prelucrate, programele de autocontrol, respectiv existenta procedurilor bazate pe principiile Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), trasabilitate si evitarea de practici frauduloase.

 

Astfel, echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, impreuna cu institutiile partenere, vor efectua controale la festivaluri, la evenimente (targuri de vara, pelerinaje la asezamintele de cult, hramuri bisericesti) la manifestari culturale cu specific gastronomic, la festivitatile prilejuite de Ziua Marinei Romane si in toate statiunile de pe litoralul Marii Negre, 'pentru realizarea dezideratul propus, 0 toxiinfectii alimentare'.

 

'ANSVSA supravegheaza in permanenta operatorii din industria alimentara, prin derularea activitatilor specifice, pentru a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure, contribuind la protejarea sanatatii publice si, implicit, o minivacanta in conditii de siguranta alimentara', se mai spune in comunicat.



Poti fi interesat si de