ANSVSA anunta diversificarea exportului de produse romanesti in Maroc

ANSVSA anunta diversificarea exportului de produse romanesti in Maroc


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) transmite ca a fost realizat un pas decisiv in diversificarea exporturilor romanesti. Autoritatea a parafat certificatele sanitare veterinare necesare pentru demararea exportului de carcase de ovine, bovine si caprine, precum si pentru miere, lapte si produse lactate.

„Aceasta realizare este rodul negocierilor purtate de specialistii ANSVSA inca din anul 2017 si reprezinta un important progres in cadrul relatiilor comerciale dintre Romania si Regatul Maroc”, a transmis ANSVSA.

Un alt obiectiv important atins a fost reluarea exportului de ovine in Regatul Maroc. Eforturile sustinute ale ANSVSA, impreuna cu sprijinul partenerilor guvernamentali, subliniaza angajamentul Romaniei de a proteja sanatatea animalelor si de a promova comertul international, sustinand totodata dezvoltarea si competitivitatea sectorului agricol romanesc pe piata globala.

 

„Prin initiativele sale, ANSVSA creeaza noi oportunitati pentru producatorii romani, diversificand exporturile catre Regatul Maroc. Aceasta le ofera fermierilor sansa de a valorifica produsele de calitate superioara pe aceasta piata, intarind astfel statutul Romaniei ca un actor semnificativ in agricultura si industria alimentara”, a afirmat presedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, in cadrul vizitei de lucru din Maroc.

 

Delegatia a fost organizata in cadrul unui parteneriat public-privat, reflectand colaborarea stransa intre autoritati si sectorul privat. Crescatorii de ovine romani au avut ocazia sa se intalneasca cu oameni de afaceri marocani, contribuind astfel la intarirea relatiilor economice si comerciale si la cresterea exporturilor de animale vii.



Poti fi interesat si de