ANSVSA a lansat "Comandamentul Sezon Estival 2021"

ANSVSA a lansat "Comandamentul Sezon Estival 2021"


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat la Constanta "Comandamentul Sezon Estival 2021", actiune in cadrul careia inspectorii institutiei vor efectua controale in unitati turistice si alimentare din mai multe statiuni de pe litoral, se mentioneaza intr-un comunicat remis de ANSVSA.

In cadrul Comandamentului, in perioada 17 iulie - 30 august, in serii de cate doua saptamani, vor actiona echipe de control alcatuite din inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Oficiale si inspectori delegati de la DSVSA judetene, potrivit ANSVSA.

 

Obiectivele controalelor vizeaza atat respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare, dar si a masurilor care se aplica pe durata prelungirii starii de alerta pentru prevenirea si combaterea pandemiei de COVID-19, in corelare cu relaxarea masurilor aplicate operatorilor economici din domeniu, se precizeaza in comunicatul ANSVSA.

 

Controalele oficiale vor fi realizate in unitati de vanzare cu amanuntul inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din categoria: tabere scolare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetarie, cofetarii, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale etc.

 

Echipele de control vor actiona in sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia - Vama Veche. Scopul constituirii "Comandamentului Sezon Estival 2021" este asigurarea unui nivel ridicat de protectie pentru turisti, astfel incat acestia sa poata consuma produse alimentare in conditii de igiena si de siguranta, pentru a preveni toxiinfectiile alimentare, subliniaza ANSVSA.

 

Pentru eficientizarea activitatilor de control si pentru asigurarea unui climat de siguranta alimentara pentru consumatori, inspectorii ANSVSA vor participa si la actiuni comune cu reprezentanti ai celorlalte autoritati cu responsabilitati in domeniu, potrivit comunicatului ANSVSA.

 Poti fi interesat si de