ANSVSA: Primul sezon turistic fara niciun caz de toxiinfectie alimentara pe litoral

ANSVSA: Primul sezon turistic fara niciun caz de toxiinfectie alimentara pe litoral


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat marti, la finalul Comandamentului Estival 2020, ca in acest sezon nu s-au inregistrat toxiinfectii alimentare pe litoral, informeaza un comunicat de presa transmis de DSVSA Constanta.

Potrivit bilantului prezentat la sfarsitul activitatii Comandamentului Estival 2020, in aceasta vara, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste doua milioane de lei si au interzis activitatea la doua unitati alimentare, iar la alte opt functionarea a fost suspendata.

 

"Echipele de control de pe litoral au verificat, in perioada 13 iulie-22 august, 1.341 de unitati de alimentatie publica, principalele neconformitati constatate fiind: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare si depozitarea in conditii improprii a acestora, comercializarea directa in spatii neinregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile unde se manipuleaza si prelucreaza alimente, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor in acelasi spatiu cu produsele finite care nu mai sufera un tratament termic, nerespectarea conditiilor de depozitare si pastrare a pestelui, oualor si carnii de pasare", se arata in comunicat.

 

Pentru toate neconformitatile constatate, medicii veterinari au aplicat 343 de amenzi, in valoare totala de 2.163.800 de lei, au emis doua ordonante de interzicere a activitatii si opt pentru suspendarea activitatii la unitati de alimentatie publica si au retras de la vanzare aproape 300 de kilograme de produse alimentare.



Poti fi interesat si de