AFIR a facut plati de 582 milioane de euro, in ultimul an
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Octombrie 2021
'Aceasta suma reprezinta efectiv banii europeni pe care i-am absorbit din alocarea pe care o avem de la Comisia Europeana. Este o valoare obiectiva care insa nu include banii de la bugetul de stat sau contributia proprie a beneficiarilor. A fost un efort care se datoreaza in principal colectivului AFIR, care s-a implicat in conditii foarte dificile sa verifice fiecare proiect, sa analizeze fiecare document si mai ales sa sprijine si sa indrume beneficiarii pentru a implementa cu succes investitiile. As vrea sa multumesc si beneficiarilor nostri, consultantilor si institutiilor partenere care au dat tot concursul pentru a absorbi eficient fondurile europene. Pot sa asigur ca si in continuare vom mentine acelasi ritm alert la acelasi standarde ridicate de eficienta si integritate', a precizat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.
In anul financiar 2019, AFIR a efectuat plati in valoare de 524 milioane de euro iar in anul 2020, AFIR a avut un varf de plati de 656 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR.
In acest an financiar, din fondurile europene alocate Romaniei, AFIR a efectuat plati in valoare de 171,6 milioane de euro in contul fermierilor, beneficiari ai PNDR 2020, pentru investitii in exploatatii agricole, pomicole, in cooperare si grupuri de producatori. Totodata, Agentia a platit 211,3 milioane de euro autoritatilor locale, beneficiarii publici ai PNDR 2020, pentru investitii in infrastructura de baza, de acces si de patrimoniu cultural din mediul rural.
De asemenea, procesatorii au beneficiat de plati in valoare de 68,5 milioane de euro, iar antreprenorii au incasat fonduri in valoare de 22,2 milioane de euro pentru investitii in sectorul non-agricol. Grupurile de Actiune Locala (GAL) au beneficiat prin subprogramul tematic LEADER de plati in valoare de 68,8 milioane de euro.
In plus, AFIR a platit peste 11 milioane de euro pentru masurile de sprijin finantate in cadrul PNDR 2020, pentru transfer de cunostinte si actiuni de informare, servicii de consiliere, pentru refacerea potentialului de productie agricola afectat de dezastre naturale si pentru gestionarea riscurilor in agricultura.
Valorile maxime ale ajutorului : - pentru serviciile de intocmire si mentinere a registrului ge...
"Ciorba ocupa prima pozitie in topul preferintelor, fiind cel mai comandat fel de mancare traditi...
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...