5 medalii de aur pentru Universitatea Dunarea de Jos Galati, la Inventica 2019

5 medalii de aur pentru Universitatea Dunarea de Jos Galati, la Inventica 2019


O echipa de cercetatori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati a obtinut 5 medalii de aur si 5 diplome de excelenta la Expozitia Internationala de Inventii „Inventica 2019”.

Specialistii in industria alimentara au prezentat la Iasi metode alternative prin care producatorii de preprate din carne pot evita folosirea azotitului de sodiu in procesul de productie.

 

„Industria carnii cauta alternative la acest azotit de sodiu, dar trebuie sa te gandesti ca acel inlocuitor trebuie sa indeplineasca si functiile azotitului de sodiu: sa dea culoare, aroma, consistenta, sa ofere efectul antioxidant, anti-microbian. Am identificat si variante lichide si sub forma de pudra pentru a-l inlocui, pastrand in primul rand culoarea produselor de carne rezultate. Incercam sa aratam la astfel de expozitii oamenilor ce putem sa facem si cum putem sa transferam produsele create in mediul academic in industrie. Suntem placut surprinsi de participarea la aceasta expozitie de la Iasi”, a declarat Maricica Stoica, cercetator si cadru didactic Departamentul de Stiinta Alimentelor, Ingineria Alimentelor si Biotehnologii Aplicate de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati.

 

Colorantii naturali pe baza de NOHb si COHb, pentru industria carnii, dezvoltati de specialistii de la Galati, sunt in curs de patentare.

 

Inventica 2019 a fost organizata in perioada 26 - 28 iunie de Institutul National de Inventica de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI).Poti fi interesat si de