48.000 de pasari vor fi incinerate intr-un focar de Salmonella

48.000 de pasari vor fi incinerate intr-un focar de Salmonella


Un focar de Salmonella a fost descoperit la o ferma de gaini din Dambovita si 48.000 de pasari vor fi incinerate, iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) face verificari pentru a stabili daca au ajuns in comert gaini sau oua cu Salmonella, informeaza Prefectura Dambovita.

"Centrul Local de Combatere a Bolilor Dambovita, s-a intrunit in sedinta extraordinara astazi, 03.06.2021, ora 12,00, la sediul Institutiei Prefectului - Judetul Dambovita, ca urmare a confirmarii focarului de Salmoneloza, la ferma de gaini apartinand unei societati comerciale cu sediul in comuna Valea Mare, judetul Dambovita. La acest moment, reprezentati ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita realizeaza ancheta epidemiologica, fiind identificate in cadrul societatii comerciale 48.000 de pasari si 400.000 de oua", precizeaza Prefectura Dambovita.

 

Totodata, s-a stabilit incinerarea pasarilor din ferma. "Intrucat s-a stabilit ca tipul de boala este din categoria celor majore, cu transmitere catre om atat prin consumul de carne cat si de oua, in cadrul sedintei a fost propusa ca masura de ecarisare a pasarilor incinerarea intr-o unitate autorizata sanitar-veterinar", mai anunta Prefectura Dambovita.Poti fi interesat si de