3.650 de lei brut, cel mai mic salariu la Kaufland

3.650 de lei brut, cel mai mic salariu la Kaufland


Kaufland Romania majoreaza venitul minim brut in companie la 3.650 de lei, incepand cu 1 martie 2020, si va crea peste 1.000 de locuri de munca in acest an in urma deschiderii de noi magazine la nivel national, a anuntat retailerul.

"Incepand cu 1 martie 2020, venitul minim brut in companie va fi de 3.650 lei, putand creste in functie de specificul socio-economic al fiecarei regiuni din tara. Ca urmare a planurilor de extindere prevazute pentru acest an, ce presupun deschiderea de noi magazine la nivelul intregii tari, compania va crea peste 1.000 de noi locuri de munca in Romania", se arata in comunicatul Kaufland.

 

In plus, retailerul a castigat pentru al cincilea an consecutiv certificarea "Angajator de Top" in Romania si, pentru al doilea an la rand, pe cea de "Angajator de Top" in Europa, devenind singura companie din retailul romanesc care a atins acest record.

 

"La nivelul companiei ne-am asumat activ angajamentul de a crea un mediu de lucru corect si de a oferi pachete salariale competitive. Este motivul pentru care, in continuarea majorarilor salariale anuntate anul trecut, incepand cu 1 martie 2020, vom mari venitul minim brut la 3.650 lei. Ne preocupam constant sa extindem si lista de beneficii de care se bucura colegii nostri cu unele adaptate nevoilor reale, prin care sa contribuim cu adevarat la cresterea lor profesionala si personala, in functie de etapa din viata in care se afla si de directia in care isi doresc sa se dezvolte. Premiile obtinute valideaza eforturile depuse pentru asigurarea unor conditii cat mai bune de munca si arata potentialilor candidati ca merita sa aleaga un angajator premiat asa cum prefera clientii sa aleaga un produs de calitate, care a primit multe certificari", a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland Romania.

 

De asemenea, Kaufland Romania a lansat recent un program de includere in campul muncii a persoanelor cu dizabilitati, prin care au fost create peste 500 de posturi adaptate diferitelor tipuri de dizabilitati.

 

Nu in ultimul rand, Kaufland a demarat si o serie de initiative prin care isi doreste sa contribuie la sustinerea dezvoltarii sistemului educational romanesc. Unul dintre proiectele lansate in acest scop, cu sprijinul Academiei de Studii Economice Bucuresti si a altor actori din mediul academic si comercial din Romania, isi propune introducerea studiului dual la nivel universitar ca alternativa la invatamantul traditional existent in prezent pe acest segment.

 

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajati in 8 tari si o retea de 127 de magazine in Romania. In 2019, Kaufland Romania a primit pentru a treia oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate - pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers' Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata.Poti fi interesat si de