16 producatori romani, prezenti la SIAL China

16 producatori romani, prezenti la SIAL China


Romania a participat cu pavilion national la SIAL China, cea mai importanta expozitie din Asia pentru sectorul agroalimentar, care s-a desfasurat in perioada 14-16 mai la Shanghai.

Participarea Romaniei a fost organizata de Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR, membra a Federatiei Nationale PRO AGRO, impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – MMACA.

 

Pavilionul Romaniei a fost alcatuit din doua standuri tip insula, cu o suprafata totala de 180 mp, amplasate unul langa altul, fiecare avand o suprafata de 90 mp (6*15 m). Suprafata inchiriata in acest an a fost cu 12% mai mult decat la editia din 2018 si spatiul a fost localizat in hala W5 alaturi de pavilioane nationale ale celor mai mari producatori agro-alimentari mondiali.

 

Conceptul de stand folosit s-a bazat pe brandul sectorial „Romania – the green garden of Europe”, lansat cu ocazia SIAL Paris 2018. Atat pozitia, cat si conceptul de prezentare au pus in avantaj pe toti cei 16 producatori prezenti: Agrosemcu, Albrau Prod, Artesans Del Sucre, Cosm-Fan Carmangerie, Croco, Doripesco Prod, Germino, Grande Dolceria, Kalpo, Natural, Monceanu Inocasings, Passage Food, Prutul, Romaqua Group, Scandia Food, Tual Fast Chance 98.

 

„APAR isi propune ca prin programul de promovare a exporturilor sa faca din alimentul romanesc un un motiv de mandrie nationala si un motor al economiei romanesti. Programul pentru Promovarea Exporturilor – PPE reprezinta alaturi de Programul de Internationalizare – PINT singurele instrumente concrete prin care Guvernul Romaniei prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat sustine producatorii romani in demersurile acestora de a cuceri noi piete de desfacere╦«, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

 

SIAL China se desfasoara anual si se afla la a 20-a editie.

 

Anul acesta, targul a inregistrat un nou record: 4.300 expozanti din 65 de tari care isi prezinta produsele celor peste 112.000 vizitatori profesionisti pe o suprafata expozitionala de 199.000 mp in 17 hale.

 Poti fi interesat si de