#covid19 Somaj tehnic si credite cu dobanda zero, solutii pentru salvarea HoReCa
Miercuri, 18 Martie 2020

Miercuri, 18 Martie 2020
In acest moment, HoReCa devine domeniul direct afectat de crizei COVID-19, motiv pentru care conducerea Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a propus autoritatilor unele dintre cele mai importante masuri care trebuie luate urgent pentru a sprijini antreprenorii, dar si personalul care isi desfasoara activitatea in acest sector.
„Practic, pentru antreprenorii din acest segment mentinerea business-urilor devine o reala problema de supravietuire. Una dintre masurile importante pe care noi le-am propus autoritatilor este cea a somajului tehnic prin care sa fie sustinute cu pana la 75% salariile angajatilor pe perioada cat este instituita starea de urgenta, adica 30 de zile”, a declarat pentru AgroFood, Florin Jianu, presedinte CNIPMMR si fost ministru al Mediului de Afaceri.
Un alt aspect foarte important in acest moment este legat de supravietuirea in sine a business-urilor, sustine Florin Jianu, care a specificat faptul ca exista domenii unde Statul trebuie sa ajute intreprinzatorii oferindu-le imprumuturi cu dobanda subventionata ori cu dobanda zero pentru ca acestia sa poata plati salariile, sa-si poata plati furnizorii si astfel, sa-si mentina pe linia de plutire functionarea societatilor.
Lansarea in Bucuresti va avea loc la sfarsitul lunii mai. In total, Wolt va fi prezent in 35 de o...
Potrivit sursei citate, evolutia pozitiva din 2024 reflecta atat succesul inovatiilor aduse in me...
Este primul restaurant Popeyes care se deschide in Bucuresti in ultima perioada dupa ce brandul s...