#covid19 Somaj tehnic si credite cu dobanda zero, solutii pentru salvarea HoReCa

#covid19 Somaj tehnic si credite cu dobanda zero, solutii pentru salvarea HoReCa


Masura de inchidere a restaurantelor si barurilor pe perioada starii de urgenta a lovit ca un traznet sectorul HoReCa, si asa confruntat in ultima vreme cu o mare fluctuatie de personal.

In acest moment, HoReCa devine domeniul direct afectat de crizei COVID-19, motiv pentru care conducerea Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a propus autoritatilor unele dintre cele mai importante masuri care trebuie luate urgent pentru a sprijini antreprenorii, dar si personalul care isi desfasoara activitatea in acest sector.

 

„Practic, pentru antreprenorii din acest segment mentinerea business-urilor devine o reala problema de supravietuire. Una dintre masurile importante pe care noi le-am propus autoritatilor este cea a somajului tehnic prin care sa fie sustinute cu pana la 75% salariile angajatilor pe perioada cat este instituita starea de urgenta, adica 30 de zile”, a declarat pentru AgroFood, Florin Jianu, presedinte CNIPMMR si fost ministru al Mediului de Afaceri.

 

Un alt aspect foarte important in acest moment este legat de supravietuirea in sine a business-urilor, sustine Florin Jianu, care a specificat faptul ca exista domenii unde Statul trebuie sa ajute intreprinzatorii oferindu-le imprumuturi cu dobanda subventionata ori cu dobanda zero pentru ca acestia sa poata plati salariile, sa-si poata plati furnizorii si astfel, sa-si mentina pe linia de plutire functionarea societatilor.



Poti fi interesat si de