"Romania Day on Broadway": Peste 6.000 de mici, degustati de americani si turisti la New York

"Romania Day on Broadway": Peste 6.000 de mici, degustati de americani si turisti la New York


Micii traditionali romanesti au fost degustati, duminica, la New York, unde s-a desfașurat cel mai mare festival romanesc din Statele Unite ale Americii - "Romania Day on Broadway", eveniment care a ajuns in acest an la cea de-a 23-a editie.

"E timpul sa ducem cele mai interesante produse traditionale romanesti in inima unuia dintre cele mai populare orase din lume - New York-ul. Inchidem Broadway pentru o zi, iar micii sunt vedetele festivalului romanesc Romania Day on Broadway, unde sunt asteptati zeci de mii de oameni", a declarat Valentin Soneriu, directorul companiei brasovene CarmOlimp, care a investit peste 1,5 milioane de euro in dezvoltarea unui nou brand de mici romanesti "Litalsi – niste mititei".

 

Potrivit sursei citate, peste 6.000 de mici au sfarait pe gratarele instalate pe Broadway, produsele fiind preparate local, dar dupa reteta firmei brasovene, iar chef-ul unui restaurant din Manhattan, cu o stea Michelin, s-a ocupat de acest proiect.

 

"Micii au o dimensiune mult mai mare fata de cum ii stim noi, cam 24 de centimetri. Ei au putut fi serviti in chifla la fel ca Hot Dogul, dar si separat cu paine si mustar", a punctat directorul companiei brasovene CarmOlimp.

 

Soneriu spune ca a decis sa lanseze noua gama de mici, pe care a inregistrat-o la OSIM, intr-unul dintre cele mai populare orase din lume pentru ca isi doreste ca si americanii sa descopere acest produs atat de iubit de romani, fiind in discutii avansate cu un distribuitor din Statele Unite pentru livrarea in restaurante si magazine.

CarmOlimp este, in prezent, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria alimentara din Romania, activand in domeniu din anul 1993.

 

"Romania Day on Broadway" a debutat in anul 2000, evenimentul fiind organizat in parteneriat cu Ambasada Romaniei din Statele Unite ale Americii, Consulatul General al Romaniei din New York si Institutul Cultural Roman. Evenimentul a inclus un program artistic, avand ca scop promovarea in randul americanilor a celor mai frumoase aspecte ale culturii, obiceiurilor, valorilor si traditiilor romanesti.



Poti fi interesat si de