"Produs in Botosani", un nou brand de produse agroalimentare locale
Joi, 27 Septembrie 2018
Joi, 27 Septembrie 2018
Potrivit acestuia, brandul "Produs in Botosani" a fost conceput pentru promovarea unor produse de succes, printre care si produsele atestate traditional, dar si produsele pentru care s-a cerut recunoastere la nivel european, precum cascavalul de Saveni sau usturoiul de Copalau.
"Brandul a fost creat sub indrumarea specialistilor de la Directia Agricola, in baza unei colaborari pe care am avut-o si o avem permanent cu producatorii agricoli. Ideea s-a desprins din dorinta producatorilor (...) Am plecat de la ideea de promovare, pentru ca un judet preponderent agricol are cu ce sa se laude si as putea spune ca produsele din Botosani sunt de calitate", a afirmat Delibas.
Botosaniul se afla pe primele locuri la nivel national in topul judetelor cu cele mai multe produse traditionale atestate. Practic, in Registrul National al Produselor Traditionale sunt inscrise 24 de produse de la 13 procesatori. Cele mai multe dintre ele sunt produse lactate, insa exista si produse din carne, bauturi alcoolice, produse de panificatie si dulceata de trandafiri.
"Produs in Botosani" va functiona ca o organizatie non-guvernamentala, care va avea ca scop promovarea produselor agro-alimentare din judet.
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...
Participarea unei echipe romanesti la WBC este un proiect initiat de Fundatia „Stefan Moldo...
Desi carnea continua sa fie prezenta frecvent in alimentatia romanilor, cu 31% consumand-o aproap...