Zeci de oi moarte, abandonate pe un camp din Botosani

Zeci de oi moarte, abandonate pe un camp din Botosani


Zeci de oi moarte au fost aruncate pe un camp din judetul Botosani si lasate sa putrezeasca, cu stirea medicului veterinar din comuna. Animalele au zacut aproape o saptamana pe camp fara ca autoritatile sa stie despre aceasta situatie.

Saptamana trecuta, autoritatile sanitar-veterinare din judet au descoperit ca, in comuna Lunca, 75 de cadavre de oi zaceau in putrefactie, de aproape o saptamana, pe un camp de la marginea satului, transformand zona intr-un focar de infectie, scrie adevarul.ro.

 

In urma informatiilor obtinute de catre reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare din Botosani, lesurile ar fi stat pe camp aproape o saptamana. Animalele au murit din cauza unor parazitoze, iar fermierii au scapat de ele aruncandu-le la marginea comunei. Medicul veterinar din Lunca nu a anutat in tot acest timp DSVSA, riscand aparitia unui focar de infectie in zona.

 

”A fost o neglijenta a medicului veterinar prin faptul ca nu a anuntat autoritatea sanitar-veterinara despre aceste mortalitati. Ca masura coercitiva a fost aplicata o amenda de 12.000 de lei”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botosani.

 

Conform analizelor de laborator, oile au murit din cauza unor paraziti luati din apa infestata din zonele de pasunat. “Sunt supraparazitoze cu trihostrongilus, cu fasciola, cu nematodirus. Toate, combinate cu o infectie microbiana de clostridum”, a mai spus Minodora Vasiliu.

 

Situatia a fost grava in conditiile in care animalele au fost efectiv lasate sa putrezeasca pe camp, existand riscul aparitiei unui focar de infectie extins. Cadavrele au fost indepartate.Poti fi interesat si de