Vrancart a investit 17 mil. euro intr-un proiect de reciclare a deseurilor
Marti, 12 Ianuarie 2021
Marti, 12 Ianuarie 2021
"Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continua si in 2021 prin intermediul unei investitii de tip green field, in valoare totala de 17 milioane de euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat si obtinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o noua societate - Vrancart Recycling - si are ca scop intarirea pozitiei grupului Vrancart pe piata colectarii si reciclarii deseurilor, zona in care compania activeaza deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii in domeniu, la nivel national", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.
Noua societate va ingloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deseuri complementare celor reciclate in momentul de fata, precum reciclarea deseurilor de plastic si lemn, obtinerea de produse modelate din deseuri de hartie si carton, reciclarea cenusii industriale si valorificarea energetica a reziduurilor industriale.
"Vrancart este asimilat, in mod traditional, unui producator de hartie si carton, insa compania activeaza pe mai multe directii conexe, fiind chiar lider de piata in domeniul colectarii si reciclarii deseurilor. Noua facilitate completeaza si extinde activitatea grupului in acest domeniu in care Vrancart are deja o expertiza incontestabila. Apreciem colaborarea autoritatilor guvernamentale care, in urma analizei cererii de finantare, au decis sustinerea acestui proiect 100% romanesc. Investitia Vrancart va avea un impact major in comunitatea locala, prin crearea de locuri de munca (atat in cadrul facilitatii de productie, cat si in zona colaboratorilor si societatilor furnizoare), dar mai ales prin cresterea capacitatii de colectare si prelucrare a deseurilor in cadrul strategiei nationale de reciclare, in acord cu cerintele si normele europene", a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general si presedinte al Consiliului de Administratie Vrancart S.A.
Investitia va fi amplasata in Adjud, pe platforma industriala a Vrancart, si va presupune o perioada de implementare de doi ani, angajarea unui numar suplimentar de 164 de persoane si o cifra de afaceri anuala estimata la 8,5 milioane de euro.
Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care detine, pe langa capacitatile de reciclare hartie si carton, si cea mai extinsa retea de centre de colectare deseuri din Romania (20 centre de colectare in 17 orase) prin care a colectat, in 2020, peste 140.000 tone de deseuri reciclabile. De asemenea, Vrancart Recycling va fi sustinuta si de societatea de implementare a raspunderii extinse a producatorilor pentru ambalajele puse pe piata, Ecorep Group S.A.
Combinatul de celuloza si hartie (CCH) Vrancea a fost infiintat in 1977, insa dezvoltarea societatii si transformarea acesteia intr-un grup de firme integrat in domeniul reciclarii si productiei de hartie si carton a devenit o certitudine in ultimii 10 ani, cand liniile de business traditionale au fost reorganizate si noi arii de dezvoltare au fost abordate cu succes. Vrancart este o companie listata din 2005 la Bursa de Valori Bucuresti, iar din 1999 pachetul majoritar de actiuni este detinut de catre SIF Banat Crisana. In 2020, in actionariatul grupului a intrat si grupul de firme Dedeman, cu o participatiune de 17%.
In prezent, Grupul opereaza trei divizii: Colectare si reciclare deseuri (peste 140.000 tone, in 2020), Productie de hartie pentru carton si ambalaje din carton ondulat, ocupand locul 3 in Romania in industria de profil si Productie hartie igienico-sanitara, unde detine singura masina de productie hartie tissue din maculatura din Romania si este in curs de punere in functiune a unei noi masini de hartie tissue din celuloza (estimat final an 2021). Compania detine puncte de productie in Adjud (Vrancea), Calimanesti (Valcea), Brasov si Ungheni (Mures).
Cifra de afaceri consolidata a grupului in 2020 este estimata la aproximativ 75 de milioane de euro.
Noua unitate de productie si noul centru logistic din Rheinstetten au insemnat pentru EDEKA S&uum...
De aceea, primul pas catre o instalatie eficienta este contractarea unui consultant profesionist ...
De la inceputul anilor 90’, fondatorul FIX PRO, Nesti Tarusha, s-a concentrat pe distributi...