Vion anunta ca vinde si inchide mai multe unitati din Germania

Vion anunta ca vinde si inchide mai multe unitati din Germania


Vion Food Group, unul dintre cei mai importanti producatori de carne, produse din carne si produse alternative vegetale, la nivel international, anunta revizuirea operatiunilor din Germania, care implica reduceri de personal prin vanzarea si inchiderea unor unitati.

Astfel, Vion vinde abatorul de bovine din Altenburg si fabrica de procesare sunca Ahlener Fleischhandel catre Tönnies Group. De asemenea, unitatea de procesare a carnii de porc din Perleberg va ajunge la Uhlen GmbH.

 

Tranzactiile sunt supuse aprobarilor obisnuite de reglementare si anumitor conditii de inchidere si se preconizeaza a fi finalizate in primul trimestru al anului 2024. Vion a negociat un acord de transfer pentru aproximativ 700 de angajati din locatiile mentionate cu companiile cumparatoare.

 

In conformitate cu planul de reducere a afacerilor din Germania, Vion a incercat sa gaseasca un cumparator si pentru abatorul de porci Emstek, cu scopul de a conserva situl, dar nu au fost primite oferte acceptabile in timpul acest demers. Prin urmare, Vion isi propune sa inchida aceasta locatie cel mai probabil pana la sfarsitul lunii ianuarie 2024, masura care va afecta aproximativ 840 de angajati. Pe viitor, Vion va sprijini angajatii afectati sa isi gaseasca noi locuri de munca.

 

„Deciziile din Germania afecteaza angajatii, clientii, furnizorii si partenerii nostri intrucat ne straduim cu totii sa avem o dezvoltare durabila, echilibrand progresul economic cu responsabilitatea fata de mediu si bunastarea sociala. Cu aceasta prioritate stabilita, am analizat cu atentie aceste modificari pentru a face operatiunile noastre mai eficiente si mai flexibile. Ne mentinem angajamentul de a construi lanturi de aprovizionare durabile care conecteaza fermierii, clientii si partenerii”, subliniaza Ronald Lotgerink, CEO al Vion Food Group.

 

Provocari si schimbari strategice in industria carnii din Europa

Producatorii de carne din Europa, in special din Germania, se confrunta cu o concurenta severa din partea companiilor din SUA, America de Sud si China pe piata globala. Evolutia pestei porcine africane a dus nu numai la pierdera unor oportunitati semnificative de export, dar a intensificat si presiunea asupra producatorilor germani. Ca raspuns, industria carnii se concentreaza mai mult pe piata interna, indreptandu-se spre autosuficienta. Aceste schimbari, impreuna cu provocarile politice si de reglementare din sectorul agricol, inflatia si alti factori, au dus la scaderea efectivelor de animale si la majorarea preturilor.

 

In consecinta, sectorul carnii de porc, in special, trece in prezent intr-un proces strategic de restructurare pentru a aborda supracapacitatile si a gestiona densitatile de animale – la nivel national, dar mai ales in nordul Germaniei. Aceasta restructurare are loc in cadrul unui climat de vanzari cu accent pe preturi accesibile, in conditiile in care industria isi propune sa adopte practici mai durabile, care presupun preturi mai mari.

 

“Sectorul carnii de vita se confrunta cu o situatie similara, inregistrand o scadere anuala a productiei. Toate aceste evolutii au dus la ajustarea strategiei noastre pe pietele principale si la adoptarea setului actual de masuri din Germania”, mai transmit reprezentantii Vion.



Poti fi interesat si de