Vietnam a sacrificat peste 1 milion de porci din cauza PPA

Vietnam a sacrificat peste 1 milion de porci din cauza PPA


In doar doua luni, Vietnam a sacrificat 1,2 milioane de porci din cauza numeroaselor focare de pesta porcina africana. Virusul este prezent in 29 de provincii ale tarii si continua sa se raspandeasca, dupa cum au comentat sursele guvernamentale.

"Riscul raspandirii virale a virusului este foarte mare si evolutia focarului este complicata", a declarat guvernul, conform euromeat.com. Boala a intrat in tara la jumatatea lunii februarie din China si de atunci s-a raspandit prin 29 de provincii, inclusiv Dong Nai, o regiune care livreaza 40% din carnea de porc consumata in Ho Chi Minh City, unul dintre cele mai mari hub-uri economice din tara.

 

Numarul de animale sacrificate in ultimele trei luni este aproape acelasi cu cel inregistrat de China in luna februarie, la 6 luni dupa declansarea focarului. Carnea de porc reprezinta trei sferturi din consumul total de carne din Vietnam, o tara cu 95 de milioane de locuitori, unde majoritatea celor 30 de milioane de porci crescuti in ferme sunt consumati pe piata interna.

 

In luna martie, expertii FAO si OIE au recomandat autoritatilor vietnameze sa declare epidemia de pesta porcina drept o urgenta nationala.Poti fi interesat si de