Veste excelenta! S-a reluat exportul de ovine si carne de oaie catre Iran
Luni, 18 Februarie 2019
Luni, 18 Februarie 2019
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca, datorita eforturilor diplomatice si ale Guvernului Romaniei din ultima perioada, a fost deschisa piata de export pentru ovine cu Republica Iran. Astfel, in ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export intre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania (ANSVSA) si Organizatia Veterinara a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie si ovine in viu catre Iran", informeaza MADR intr-un comunicat postat pe site.
In acest context, in data de 4 februarie 2019 a intrat in Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din Romania, acesta fiind doar inceputul unui contract cu un potential mare de dezvoltare. Exportatorul, o societate comerciala din Bacau, va continua colaborarea cu agentii economici din Iran, purtandu-se discutii despre alte transporturi, terestre sau pe cale aeriana, in perioada urmatoare estimarile arata un export de circa 1.000 tone lunar.
"MADR saluta aceasta reusita, in contextul unei cereri foarte mari existente la nivelul Iranului de carne de ovine si ovine in viu si in continua crestere, intr-un domeniu in care tara noastra dispune de ample posibilitati.
Discutiile intre oamenii de afaceri romani si companiile din Iran interesate de o astfel de colaborare se afla intr-un stadiu foarte avansat, iar in termen de sase luni, agensii economici din Romania vor trimite la export in Iran un efectiv de aproximativ 800.000 ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise in tara de destinatie de o societate comerciala din Bucuresti, iar restul de catre o companie din judetul Timis", se precizeaza in comunicat.
Potrivit sursei citate, autoritatile iraniene lucreaza in aceasta perioada cu ANSVSA la deblocarea importurilor si pentru bovine.
In 2017, Romania s-a situat pe locul patru in randul Statelor Membre, dupa Regatul Unit, Spania si Grecia la efectivele de ovine si caprine detinute, cu un total de 11,485 milioane de capete, releva datele Institutului National de Statistica. Exceptand anul 2010, aceste efective au inregistratcresteri in fiecare an, in 2017 fiind consemnate cu 36,6% mai multe ori si capre fata de anul 2006.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...