Vasilica Pamfil, Bacania Fermierului: "Am adus ferma la oameni acasa"

Vasilica Pamfil, Bacania Fermierului: "Am adus ferma la oameni acasa"


Cand intri in Bacania Fermierului, treci mai intai pe langa doua frigidere uriase in care bucati frumoase de carne de vita stau la maturat. Sunt practic doua vitrine care pot fi vazute din strada.

Apoi, in magazin, te izbeste un miros de paine abia scoasa din cuptor. Fara sa vrei iti si imaginezi o bucata de paine calda langa cateva felii de sunculita afumata si un pahar de must. Ei, bine, in Bacania aflata in mijlocul Bucurestiului, te poti aseza pe un scaun si poti gusta din toate acestea. Apoi, ce ti-a placut poti lua pentru acasa. Si garantat va fi greu sa nu pleci cu sacosele pline. Nu de alta, dar Bacania Fermierului se adreseaza “celor care apreciaza ceea ce pun pe masa”, dupa cum spune Vasilica Pamfil, proprietarul Bacania Fermierului.

 BF07

"Bacania Fermierului vreau sa devina un brand cunoscut prin ceea ce vindem. Noi vindem sanatate aici. Produse cat mai sanatoase, cat mai naturale, fara amelioratori, fara tot felul de medicamente. Si bio, certificate. Avem inclusiv o linie bio pe partea de faina. Urmeaza si malaiul. Probabil, intr-un an de zile va urma si carnea. Asta pentru ca eu consider ca suntem ceea ce mancam si ceea ce bem", spune antreprenorul, care precizeaza ca inca de la inceput ideea sa a fost sa vina cu ceva nou pe piata.

 

Vasilica Pamfil detine in judetul Vrancea nu mai putin de patru ferme, dintre care trei merg pe productia de vegetale, doua avand certificare bio, si o ferma de animale, unde creste vaci de carne si lapte si oi. Si-a construit silozuri pentru a-si asigura spatii de depozitare, apoi si-a achizitionat doua mori peformante, una faina de grau si una de malai, a construit si o Fabrica de Nutreturi Combinate, dupa care si-a facut si o retea de distributie. O munca titanica, dusa din dorinta de a lucra cat mai integrat si pentru a cunoaste foarte bine trasabilitatea produselor pe care le comercializeaza.

 

"N-am nimic cu porcul, dar nu ma omor dupa el"

 BF12

L-am intrebat de ce a ales sa faca ferma doar de vite si de oi si nu a mers pe porc, unde consumul este mai crescut. "Eu n-am nimic cu porcul, dar eu nu ma omor dupa el. Si nici dupa carnea de pui. Carnea de oaie mi se pare o carne foarte curata, si cea de vita la fel. Nu imi place porcul. Pana la urma, astea sunt gusturile mele. Si sunt destule magazine care vand si porc. Zona de vita si de oaie este o nisa. Nu toata lumea vinde asa ceva, si sa mai aiba si calitate. Eu nu fac bani cum fac cei care vand porc si pui, dar nici nu ma intereseaza. Eu vreau sa promovez aceste tipuri de carne. Pe mine ma intereseaza sa informam lumea, oamenii sa manance cat mai sanatos, dar si sa le dam o sansa fermierilor care vor dezvolta acest sector", sustine antreprenorul vrancean.

 

Spune ca de vina pentru consumul scazut de carne de vita este educatia primita in copilarie, dar si calitatea slaba a produselor pe care le gasim pe piata. "Noi nu am fost familiarizati si nu consumam carnea de vita. Motivul e simplu si il stim cu totii. Cand iei o carne de vita din magazin este foarte tare. In afara de ciorba nu prea ai ce sa faci cu ea. Asta este problema. Pentru ca romanii nu au avut acces la o carne de calitate, care sa fie maturata, bine pregatita, pe care sa o tai cu cutitul sau doar cu furculita. Au luat tot vaca aia, care are 7 ani, 10 ani. Pai, cum ar putea sa fie frageda? Din pacate, asta se mananca in Romania", sustine Pamfil.

 

Care mai spune ca n-a gasit niciodata in tara un loc de unde sa poata cumpara o carne de vita de calitate. Mai mult, pentru faptul ca nu cunostea provenienta carnii, felul in care a fost crescut animalul, cum si cand a fost sacrificat, a decis ca trebuie sa fie el cel care face totul la vedere. "Cu tauri crescuti in ferma, cu alimentatie foarte buna, naturala si cat mai sanatoasa posibil. Abatorizat intr-un abator specializat, transportat cu masini specializate la macelaria noastra. Tot depozitul este la vedere. Taiem cate doi tauri pe saptamana. Acei tauri sunt sacrificati special pentru a fi transati aici, in Bucuresti", precizeaza antreprenorul.

 

Afla, din revista INDUSTRIA CARNII.RO, de ce a ridicat Vasilica Pamfil standardul produselor pe care le vinde in magazine si care sunt planurile de viitor ale antreprenorului.



Poti fi interesat si de