Vascar raporteaza afaceri de aproape 23 milioane de euro pentru 2020

Vascar raporteaza afaceri de aproape 23 milioane de euro pentru 2020


Vascar, unul dintre principalii jucatori din industria carnii, anunta o cifra de afaceri de 22,8 milioane de euro la finalul lui 2020, in crestere cu 13% fata de anul 2019.

Pentru 2021 managementul companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 5% fata de anul 2020 si investitii in modernizarea fabricii si a magazinelor propriii in valoare de 3 milioane EUR.

 

Compania implineste anul acesta 37 de ani, ocazie cu care avanseaza un angajament pentru viitor: strategia de sustenabilitate pentru 2021-2024, axata pe patru piloni – responsabilitate fata de angajati, productie responsabila, grija fata de mediu, implicare in problemele comunitatii.

 

Directiile stabilite de managementul Vascar in cadrul strategiei de sustenabilitate pentru 2021-2024 au la baza obiective precum: sanatate si bunastare; egalitate de gen; munca decenta si crestere economica; industrie, inovatie si infrastructura; consum si productie responsabile.

 

„Investim continuu pentru consolidarea firmei in mod sustenabil iar responsabilitatea sociala este parte din business. Dorim sa oferim partenerilor, clientilor si angajatilor o viziune de ansamblu, transparenta, asupra activitatii companiei in domeniul responsabilitatii sociale si subscriem obiectivelor din strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei”, declara Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

 

Responsabilitate fata de angajati

Angajatii sunt un atu important, fapt pentru care siguranta, confortul si satisfactia lor este prioritara pentru Vascar. Personalul beneficiaza de conditii de munca conform legii, dar si de programe optionale de dezvoltare, posibilitatea de a avansa in cadrul echipei si o serie de beneficii suplimentare, precum transport gratuit, masa de pranz gratuita, zile libere platite pentru evenimente deosebite. Indicele fluctuatiei de personal a scazut in anul 2020 cu 19,2% fata de anul 2019, ceea ce reflecta increderea angajatilor in companie.

 

Productie responsabila

Vascar aplica cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar incepand din anul 2005 - ISO 9001/22000, 2011 - FSSC 22000 - in prezent compania fiind certificata International FOOD Systems High Level. Increderea clientilor, angajatilor si partenerilor este parte din misiunea companiei. „In fiecare an alocam un buget pentru modernizare si retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai inalte standarde de calitate”, spune Vlad Ciuburciu.

 

Grija fata de mediu

Vascar monitorizeaza permanent parametri fizico-chimici si microbilogici ai apei folosite in procesul tehnologic si aplica masuri pentru eficientizarea consumului. Calitatea apelor uzate respecta NTPA 001 si sunt deversate in apele de suprafata fara impact negativ. Pentru eficientizarea consumului de energie electrica si gaze se utilizeaza tehnologii si echipamente eficiente si se urmareste exploatarea fiabila a acestora, astfel incat sa nu existe pierderi.

 

Pe langa cei 4 piloni strategici, compania are in vedere mentinerea gradului de conformare cu cerintele legale de mediu, imbunatatirea managementului deseurilor, reducerea consumului energetic prin inlocuirea pana la finalul anului 2021 a corpurilor de iluminat existente cu corpuri LED, inlocuirea hartiei la casele de marcat cu hartie reciclabila, pana la sfarsitul anului 2021, utilizarea ambalajelor inovatoare, modernizarea si retehnologizarea continua, extinderea flotei pentru transportul produselor cat si planificarea curselor in mod eficient. Prin cresterea gradului de colectare, in anul 2020, cantitatea de deseuri valorificata a crescut cu 7% fata de 2019.

 

Implicare in problemele comunitatii

Compania este implicata in comunitate prin proiecte din domeniul sanatatii, educatiei, sportului si social. Copii si familia se afla in centrul preocuparilor companiei, de aceea Vascar investeste in sustinerea invatamantului dual, acordarea de burse de studiu si ajutorarea persoanelor defavorizate.Poti fi interesat si de