Vascar intra pe piata din SUA cu pateuri si conserve din carne de porc

Vascar intra pe piata din SUA cu pateuri si conserve din carne de porc


Vascar, unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve din Romania, a primit acreditarea de a exporta pateuri si conserve din carne de porc pe piata din Statele Unite in urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat in Romania.

Auditul a avut ca scop stabilirea echivalentei intre sistemul de inspectie a carnii din Romania si cel din Statele Unite. Pe tot parcursul acestui proces, demarat in 2021, managementul companiei si echipa tehnica a fost in contact permanent cu ANSVSA, FSIS si cu Serviciul de Inspectie pentru Sanatatea Animalelor si a Plantelor din cadrul Ministerului American al Agriculturii (USDA-APHIS).

 

„Ne bucuram ca dupa un efort sustinut al autoritatilor si producatorilor locali, redeschiderea pietei Statelor Unite ale Americii a fost posibila pentru produsele din carne din tara noastra. De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piete ale lumii (SUA, URSS, Germania si Franta) inca dinainte de 1989, cand fabrica purta denumirea de Industria Carnii Vaslui”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

 

Auditul a certificat ca sistemul romanesc de inspectie a produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea si aplicarea legislatiei. Obtinerea acestei acreditari este rezultatul unui efort conjugat al companiei Vascar si al altor producatori din Romania, al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si al ambasadelor celor doua tari, SUA si Romania.

 

In prezent, Vascar exporta produse marca proprie in tari precum: Anglia, Italia, Spania, Germania, Franta dar si in alte tari din Europa si Africa. Exportul reprezinta un segment important pentru companie si managementul isi propune sa creasca ponderea acestuia in cifra de afaceri.

 

In 2018, Vascar a lansat gama completa de produse 100% naturale, Alege Natural, fara E-uri, de la Moldova in Bucate. In aceasta categorie, Vascar a adus si o noutate absoluta, Produsele Rumenite, Alege Natural Fara E-uri, preparate printr-o procedura ce permite pastrarea proprietatilor nutritive si asigurarea unui gust natural, savuros.

 

Despre Vascar

Infiintata in 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% romanesc cu o evolutie sustinuta pe o piata extrem de competitiva. Astazi, Vascar este unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve din Romania, oferind produse nu doar gustoase, ci si sanatoase, sub marcile Vascar si Moldova in Bucate.

 

Pentru Vascar lucreaza mai mult de 400 de angajati, iar compania detine o fabrica de procesare la Vaslui si 21 magazine proprii in regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune.

 

Produsele Vascar si Moldova in Bucate sunt distribuite la nivel national, in hypermarket-uri, magazine traditionale partenere si online, pe www.freshful.ro si www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marca proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market si Lidl. Vascar a inregistrat la finalul anului 2022 o cifra de afaceri de 108,9 milioane de lei.

 



Poti fi interesat si de