Vascar a instalat un sistem de panouri fotovoltaice in valoare de 3 milioane de lei

Vascar a instalat un sistem de panouri fotovoltaice in valoare de 3 milioane de lei


Vascar, unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve din Romania, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice in valoare de 3 milioane de lei, in proximitatea unitatii de productie din Vaslui.

Proiectul consta in 1.400 de panouri, pe o suprafata de 12.000 mp, cu o putere instalata de 770 kWp. Investitia urmeaza a fi amortizata in 5 ani.

 

Sistemul de panouri fotovoltaice va produce 1.200 de MWh pe an, echivalentul a 245.000 de kilograme de carbune neexploatat anual.

 

„Vom continua sa investim in productia de energie din surse regenerabile pentru a reduce costurile operationale si dependenta fata de energia conventionala, dar si pentru ca ne dorim sa actionam responsabil in raport cu mediul. Vascar este o companie preocupata de reducerea amprentei de carbon si utilizarea eficienta a resurselor naturale, pentru o planeta mai verde si un viitor mai bun pentru noi toti”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

 

In urmatorii 25 de ani, panourile solare vor produce 27.500 MWh, insemnand o reducere a emisiilor de CO2 cu 15.000 tone, echivalentul plantarii a 825.000 de copaci. Energia verde produsa acopera aproximativ o treime din consumul anual al companiei Vascar. Proiectul a fost realizat de firma Volta X Solar Systems.

 

In 2021, Vascar a lansat o strategie de sustenabilitate axata pe patru piloni: grija fata de mediu, responsabilitate fata de angajati, productie responsabila, implicare in problemele comunitatii.

 

Directiile stabilite de managementul Vascar in cadrul strategiei de sustenabilitate pentru 2021-2024 au la baza obiective precum: consum si productie responsabile, egalitate de gen, munca decenta si crestere economica, inovatie si infrastructura.



Poti fi interesat si de