Un secol de traditie in productia de gheata
Joi, 09 Aprilie 2015
Joi, 09 Aprilie 2015
Interfrig 1912-PGA 1912, compania care a readus la viata Magazinele Generale si Antrepozitele Obor, are o istorie de circa 100 de ani in productia de gheata. Principalii clienti erau restaurantele din Capitala, precum si consumatorii casnici.
O data cu cresterea nivelului de trai, insa, prin productia si cererea din ce in ce mai mare de alimente si bauturi, a crescut si consumul de gheata. Astfel, s-a ajuns ca in zilele de vara sa se consume intregul stoc al celor sapte fabrici de gheata din Bucuresti, din care jumatate ajungea in restaurante si unitati de consum, iar cealalta jumatate era destinata consumului casnic. Este stiut ca tehnica frigului permite realizarea de stocuri de alimente perisabile in stare proaspata sau apropiata de aceasta stare un timp mai indelungat.
Pentru a creste numarul de spatii frigorifice si pentru a se putea asigura productia de gheata s-a decis construirea unei baze de antrepozite frigorifice si a fabricii de gheata in cadrul Intreprinderii Industriale de Stat Antrefrig. Era mai economic atat ca investitie, cat si ca exploatare sa se contruiasca fabrica de gheata pe langa antrepozitele frigorifice.
Livrarea ghetii catre gospodariile populatiei se facea printr-o metoda pe cat de simpla pe atat de eficienta, precursoarea metodei de azi door to door selling. Incarcarea blocurilor de gheata de la fabrica se realiza cu ajutorul unor ghetarii ambulante asemanatoare unor triciclete. Vanzatorii de gheata pedalau pe strazile din cartiere strigand cat ii tineau plamanii GHEATAAA, iar gospodinele interesate ieseau la portile caselor si isi procurau necesarul de gheata.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...