Un nou caz de pesta porcina africana descoperit in Germania

Un nou caz de pesta porcina africana descoperit in Germania


Un al treilea caz de pesta porcina africana la animale domestice a fost confirmat la o ferma de porci din Brandenburg, un land din estul Germaniei, au anuntat autoritatile germane, transmite Reuters.

Acest nou caz a fost descoperit la o mica exploatatie agricola cu doar patru porci amplasata in zona de restrictie unde pesta porcina este raspandita in randul porcilor mistreti, a informat Ministerul Sanatatii din Brandenburg, un land din estul Germaniei, regiune la granita cu Polonia unde pesta porcina este larg raspandita.

 

Primele cazuri de pesta porcina la animale domestice din Germania au fost descoperite la finele saptamanii trecute, tot in zona Brandenburg. China si alte state mari care cumpara carne de porc au interzis importurile din Germania in luna septembrie 2020 dupa ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele salbatice.

 

Potrivit expertilor, descoperirea virsului pestei porcine africane la fermele de animale domestice nu ar urma sa aiba un impact majorat asupra exporturilor de carne de porc ale Germaniei, deoarece acestea sunt vizate in continuare de interdictii din partea multor importatori din afara UE.

 

Interdictiile impuse anul trecut asupra carnii de porc din Germania a perturbat schimburile comerciale in conditiile in care alti producatori europeni, inclusiv Spania, si-au majorat exporturile spre Asia in timp ce Germania si-a majorat livrarile in interiorul UE.

 

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii dar este mortala pentru porci. Boala a aparut in Africa de unde s-a raspandit in Europa si Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci si a modificat industria globala a carnii de porc si a nutretului.Poti fi interesat si de